Szolgálat

2024.06.25. 09:35

A salgótarjáni könyvtárban is teljesíthető az iskolai közösségi szolgálat

A diákok számára idén nyáron is adott lesz a lehetőség az iskolai közösségi szolgálat teljesítésére a Balassi Bálint Könyvtárban.

Veres Edina

A Balassi Bálint Könyvtár Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az intézmény idén is lehetőséget biztosít a nyári szünetben a tanulóknak az érettségi megszerzéséhez szükséges iskolai közösségi szolgálat teljesítésére. 

Az iskolai közösségi szolgálat a megyei könyvtárban is teljesíthető
Az iskolai közösségi szolgálat a megyei könyvtárban is teljesíthető
Fotó: SzP. / Forrás: Nool.hu

A salgótarjáni székhelyű bibliotéka honlapján elérhető tájékoztatás szerint azokat a diákokat tudják fogadni, akiknek iskolája együttműködési megállapodást kötött a könyvtárral. A középiskolások a közösségi szolgálat keretében bepillantást nyerhetnek a könyvtár gyűjteményeibe, szolgáltatásaiba, valamint az egyes osztályok, részlegek napi munkafolyamataiba.

A tanulók által választható tevékenységek között szerepel például a könyvtári dokumentumok rendezése és visszasorolása, a dokumentumok szkennelése, a gyermek- és kézműves foglalkozások segítése, vagy épp a helyismereti dokumentumok rendezése.

Az érdeklődők Zalánfi Zsuzsanna olvasótermi tájékoztató könyvtáros telefonszámát tárcsázva jelentkezhetnek a közösségi szolgálatra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában