Felhívás

2024.06.05. 13:15

A felelősségteljes közlekedésre hívták fel a nógrádi rendőrök a figyelmet

A közlekedési balesetek okai között már évek óta az első helyen a sebesség helytelen megválasztása áll – közölte a Nógrád vármegyei rendőrség a Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Mint fogalmaztak, sok járművezető a megengedett legnagyobb sebességet túllépve közlekedik szűkebb hazánkban is, vagy nem az út-, az időjárási-, a látási- és a forgalmi viszonyoknak megfelelően választják meg sebességüket.

–Az elmúlt napokban több személyi sérüléssel és anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Nógrád vármegye útjain, amelyek kapcsán felhívjuk a figyelmet, hogy gépjárművezetőként tavasszal és nyáron az esős, záporos és zivataros időben sokkal körültekintőbben, valamint óvatosabban kell közlekedni. Nagyon fontos az is, hogy járműveink mellett mi magunk is felkészüljünk a megváltozott időjárási, látási és útviszonyokra – hangsúlyozta a rendőrség. Hozzátették: a nedves, vizes utak és a helyenként megjelenő vízátfolyások komoly odafigyelést igényelnek, hiszen ilyen útfelületen jelentősen megnő a fékút és a féktávolság, míg egy hirtelen fékezéssel nagymértékben megemelkedik a megcsúszás, valamint a pályaelhagyás veszélye is.

A nógrádi rendőrök arra is kitértek, hogy esős időben vezetve, a vizes úton közlekedve a megengedettnél alacsonyabb sebességgel érdemes közlekedni, a féket óvatosan, finoman érdemes használni, valamint kerülni kell a hirtelen kormánymozdulatokat és ügyelni kell a helyes követési távolság megválasztására is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában