Tárlat

2024.06.26. 13:01

Kézműves termékek kiállítása zárta a szakköri foglalkozásokat Csécsén

Közös kiállítással zárultak a településen működő szakkörök a napokban, amelynek a helyi művelődési ház adott otthont.

A napokban megnyílt tárlat a helyi szakkörösök kézműves alkotásait vonultatja fel. A papírfonás technikáját sajátították el a csécseiek az elmúlt hónapokban, illetve a natúrkozmetikumok készítésében nyertek betekintést.

Kézműves kiállítás Csécsén
Kézműves alkotásokból nyílt tárlat Csécsén.
Forrás:  Beküldött fotó

A Nemzeti Művelődési Intézet azzal a céllal indította el néhány évvel ezelőtt A Szakkör elnevezésű programot, hogy az abban résztvevők felelevenítsék a régi korok mesterségeit, kézműves tevékenységeit. Mindezeken túl a helyi közösségek megerősítését is szolgálják a foglalkozások. 

Csécsén már több alkalommal éltek a fenti lehetőséggel, korábban a gyöngyfűzés, a csuhéfonás és a makramé rejtelmeit is megismerték a helyiek. Ezúttal papírból font díszek és használati tárgyak, illetve különféle natúrkozmetikumok kerültek ki a szakkörösök keze közül, így ezekből nyílt kiállítás a művelődési házban. A megnyitón Máté Lászlóné, a Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád vármegyei igazgatója is részt vett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában