Programajánló

2024.06.28. 18:00

Hétvégi programok tengerében csobbanhatnak a kimozdulni vágyók Nógrádban

Események hada jelenthet felüdülést a következő forró napokban Nógrád szerte. A hétvégi programok között elrajtol a Muzsikál az erdő kilencnapos rendezvénysorozata Szurdokpüspökiben, Kishartyánban a Ménes-patak főzőverseny ízesíti a szombatot, míg Ságújfaluban falunap során mulathatnak a megjelentek. Romhányban veterán autók találkozóján kapcsolódhatnak ki a lóerők szerelmesei, míg a nemzeti kegyhelyünkön a párokra száll majd áldás.

Veres Edina

Színes programok biztosítják a jó hangulatot a ságújfalui falunapon

Szent László napi falunapon mulathat a község apraja-nagyja a településre látogató vendégekkel közösen Ságújfaluban június 29-én, szombaton. A programok 16 órakor kezdődnek előbb az óvodások, őket követően pedig az iskolások műsorával. Ezután 17 órától a Kutyajó Kutyasuli tart bemutatót a megjelenteknek, majd fél órával később a Paramisi Társulat meseelőadással kedveskedik a kicsiknek és nagyoknak. A Havanna Táncstúdió tagjai 18 órakor kápráztatják el műsorukkal a közönséget, míg 19 órától a Cintányéros cudar világ zenés nosztalgia műsor biztosítja a jó hangulatot az eseményen. Mohácsi Brigitta, a Sláger Tv állandó szereplője 20 órától szórakoztatja majd az egybegyűlteket műsorával, végül a ságújfalui Szent László-napi falunapot a helyi kultúrházban tűzoltóbál, valamint retró buli zárja majd 21 órától.

Emléktáblákat avatnak a Karancs-kápolnánál

Idén is szentmisén és megemlékezésen vehetnek részt az érdeklődők Péter-Pál napja alkalmából a Karancs-kápolnánál június 29-én, szombaton. A Karancs-Kápolna Alapítvány által szervezett program 10 óra 30 perckor kezdődik szentmise előtti áhítattal, amely során a Szent Mihály Ifjúsági kórus működik közre. A 11 órakor kezdődő szentmisét dr. Sánta János pápai káplán kanonok mutatja be. Fodorné Morgenstern Katalin, a Karancs-Kápolna Alapítvány elnöke arról tájékoztatta portálunkat, hogy a szertartás során emléktáblákat avatnak az alapítvány előző – sorrendben második – elnökének, Morgenstern Ferencnek, illetve korábbi plébánosuknak, Fekete Bélának. Az eseményt végül 12 órától, a hagyományokat követve trianoni megemlékezés zárja.

Főzőverseny és zene ízesíti a szombatot Kishartyánban

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg Kishartyánban a Ménes-patak főzőversenyt június 29-én, szombaton a település sportpályáján. Ahogy azt a Nool.hu megírta, programok 8 órakor kezdődnek, majd 10 órakor a helyi óvodások műsorát tekinthetik meg a megjelentek. A gyerekeket követően zenés produkciók biztosítják az eseményen a jó hangulatot, majd 15 órakor fény derül rá, hogy melyik főzőcsapat által szabadban készített finomság nyűgözte le a legjobban a zsűrit. Végül a XIII. Ménes-patak főzőversenyt a Black Vipers együttes fellépése zárja majd 15 óra 30 perctől.

Veterán autók körül forog a szombat Romhányban

Javában dübörög a kilencedik Pick Up Drive névre keresztelt rockabilly fesztivál és amerikai autós találkozó Romhányban, az Angolkertben. Az eseménysorozat zárónapján, azaz június 29-én, szombaton 10 órától ismét megannyi színes programra lelhetnek a lóerők szerelmesei. Így például 13 órától a felvonuló veterán autókban gyönyörködhetnek az érdeklődők. Ahogy arról a Nool.hu beszámolt róla, mindemellett a nap során a szakmai zsűri díjazza majd a legelegánsabban felkészített járműveket is, valamint koncertek sora és táncverseny is tarkítja a fesztivál utolsó napját.

Művészek serege képviselteti magát a Balassagyarmati Nyári Tárlaton

Immár 37. alkalommal szervezik meg a Balassagyarmati Nyári Tárlat című rendezvényt, amely június 29-én, szombaton 17 órakor nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt. A Horváth Endre Galériában 55 balassagyarmati, illetve a városhoz kötődő művész nem kevesebb mint 105 alkotását tekintheti majd meg a nagyérdemű. A XXXVII. Balassagyarmati Nyári Tárlat augusztus 22-ig megtekinthető.

Szurdokpüspökiben zendül fel a Muzsikál az erdő nyitánya

Idén ismét muzsika tölti meg a Nógrád és Heves vármegyei erdőket. Ahogy arról portálunk beszámolt, a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatot huszonegyedik alkalommal rendezik meg. Kilenc napon keresztül, kilenc erdei helyszín kínál az érdeklődőknek klasszikus és népzenei koncertekkel, szakvezetéses erdei sétákkal, illetve kiállításokkal tarkított programot. A nyitórendezvénynek Szurdokpüspöki ad majd otthont, az esemény első állomását a Hanák Kolos Közösségi Térben 9 óra 45 perckor Faragó Klára kiállításának megnyitója jelenti majd. A nap során a közösségi tér mellett, a Delelő kútnál és a település pincesoron is lelhetnek programokra a látogatók. Az eseménysorozat folytatásaként vasárnap Salgótarján-Eresztvényt tölti meg a Muzsikál az erdő művészettel. A jövő hét során az érdeklődők hasonló élményekkel gazdagodhatnak Mátraverebély-Szentkúton, Pásztó-Mátrakeresztesen és Taron is, majd a programok csütörtöktől Heves vármegye területén csábítják a természet lágy ölére a kultúra szerelmeseit.

Áldás száll a párokra Mátraverebély-Szentkúton

Az együttjárók, a jegyesek, a fiatal házasok, és a gyermeket várók zarándokolnak nemzeti kegyhelyünkre Sarlós Boldogasszony búcsúja alkalmából június 29-én és 30-án, illetve július 2-án. Ahogy arról portálunk is beszámolt már, gyalogos zarándokokat szombaton 15 órától fogadják, ezen a napon 18 órakor kezdődik a szentmise. A búcsú vasárnapján a 11 órakor kezdődő szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatja be, a szertartás során áldás száll majd a párokra is. A búcsú utolsó napján, azaz július 2-án, kedden az ünnepi szentmisét körmenet is követi. A hívők a kegyhely honlapján, facebook-oldalán és a hirdetőtábláin érhetik el a részletes programot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában