Választás 2024

2024.05.07. 09:32

Váratlan helyről kapott pofont Huszár Máté és csapata

Egerből és Gyöngyösről buszoztattak DK-s nyugdíjasokat Huszár Máté hétfői kampányeseményére a 444.hu tudósítása szerint. Hiába hívott meg a salgótarjáni polgármesterjelölt olyan politikai celebritásokat, mint Dobrev Klára vagy Karácsony Gergely, a rendezvényre így csupán 100-150 ember volt kíváncsi a Fő téren.

Nool.hu

Mint arról beszámoltunk, Huszár Máté polgármesterjelölt hétfőn Salgótarjánban látta vendégül a magyar baloldal prominenseit. A Tavaszi gyülekező címmel megtartott Fő téri rendezvényen ott volt Dobrev Klára, a közös baloldali EP-lista vezetője, Karácsony Gergely budapesti főpolgármester és Tüttő Kata EP-képviselőjelölt is, akik támogatásukról biztosították Huszárt és csapatát. A jelek szerint erre szüksége is van az MSZP nógrádi elnökének, a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség salgótarjáni programja ugyanis még a nyíltan kormánykritikus 444.hu tudósítása szerint is köznevetség tárgyává tette az összefogást.

Dobrev Klára, Karácsony Gergely, Huszár Máté
A 444 olvasói nem kímélik Huszár Mátét és vendégeit...
Forrás: Nool.hu / a 444 Facebook-oldala

Helyszíni beszámolójában a portál – ami Salgótarjánt baloldali fellegvárként emlegeti – arról ír, hogy „100-150 ember gyűlt itt össze, de köztük voltak azok a nyugdíjasok is, akik a kezdés előtt negyedórával kászálódtak le egy fehér buszról, ami Egerből indult, de Gyöngyösön is vett fel DK-s szimpatizánsokat”. Mindezek ismeretében talán nem véletlen, hogy a salgótarjáni polgármesterjelölt legfőbb kampányeseményéről csak igen visszafogottan vagy egyáltalán nem is számoltak be a résztvevők; a házigazda Huszár Máté is csupán egy Karácsony Gergellyel ölelkezős fotót közölt, a programról egy szót sem írt.

A 444 olvasói viszont nem ennyire szemérmesek a téma kapcsán, szerintük ugyanis a salgótarjáni rendezvény tökéletesen példázza a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség bukását. A facebookos kommentelők között volt, aki egyszerűen csak „munkásőr emlékgyűlésként” minősítette Huszár Máté kampányeseményét, más azt írta, hogy „majdnem olyan szép, mint a Brezsnyev temetése”. Megint más feltette a kérdést: 

150 ember? Ennyit tudnak felmutatni 14 év munkájával?

Az egyik hozzászóló állítja, hogy ennyi embert még ő is utcára tudna vinni félórán belül, társa szerint ehhez elég egy jobb Spar-ajánlat is. „Ez az egész jelenlegi ellenzék a saját maguk szatírája, bohózata, és meg is magyarázzák. Hmm, a közönséget nézve, nem akarok gonosz lenni, de kb. a régi MLM -károsultak...” – fogalmazott sarkosan egy újabb 444-olvasó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában