Közmunka

2024.05.28. 08:20

Közmunkaprogram keretében fejlődik, szépül Karancsság

A közmunkaprogram Karancsságon még ma is sok embernek biztosít megélhetést, emellett a községben számos fejlesztés is megvalósul annak segítségével.

Gulyás Edina

Közmunkaprogram keretében, az abban dolgozó helyi lakosokkal alakították ki a közösségi tereket Karancsságon – számoltak be róla a község közösségi oldalán. Hozzátették: idén tavasszal új burkolatot kapott az emlékpark, a Hősök keresztje valamint a Jelenlétház, amely egy fedett terasszal is bővült. A falut folyamatosan rendben tartják és virágok, tuják ültetésével szépítik azt a dolgozók.

Közmunkaprogram keretében, az abban dolgozó helyi lakosokkal alakították ki a közösségi tereket Karancsságon
Közmunkaprogram keretében, az abban dolgozó helyi lakosokkal alakították ki a közösségi tereket Karancsságon
Forrás: Facebook

A közmunkaprogram keretein belül értékes munka folyik a településen

Oláh Nándorné, a község polgármestere portálunknak korábban elárulta: terveink szerint, az előző évekhez hasonlóan, idén is különböző felújításokat, fejlesztéseket valósítunk meg a program által. Mint mondta: a temetőben a korlátot magasabbra cserélik, illetve több helyen is térkővel borítják a közterületeket. A Mária-barlanghoz viakoloros járdát és korlátot is építenek, megújul a Hősök keresztje és annak környezete. A Jelenlétház előtt, ahol az adventi gyertyagyújtást szokták megrendezni, szintén térkövezik a területet, kialakítják a gyertyák helyét és előtetőt is építenek, így rossz idő esetén is tudnak ott programokat tartani.

A bejegyzés szerint a fenti tervekből már több is megvalósult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában