Környezettudatosság

2024.05.12. 09:31

Hulladékgyűjtési akciók során „harcoltak” a szemetelés ellen a nógrádi katonák

A nógrádi katonák is kivették a részüket szűkebb pátriánk környezetének tisztábbá tételéből a közelmúltban. Az egyenruhások önkéntes hulladékgyűjtési akciók során vállalták, hogy zsákok sokaságát töltik meg az eldobált szeméttel.

Veres Edina

Szűkebb hazánk katonái is csatlakoztak az idei TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű programhoz. A vármegyében meghirdetett hulladékgyűjtési akciók közül három megmozdulás során is bizonyították az egyenruhások a környezettudatosság iránti elhivatottságukat.

Hulladékgyűjtési akció Salgótarjánban
Hulladékgyűjtési akció Salgótarjánban
Forrás: Beküldött fotó

Mint arról portálunk is beszámolt: Nógrád községben több mint százan csatlakoztak a dr. Somssich Gabriella dandártábornok, Nógrád vármegyei rendőrfőkapitány és Nagy-Majdon József bátonyterenyei polgármester által meghirdetett szemétszedési felhíváshoz. Az akció megvalósításában a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Vármegyei Igazgatósága, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, illetve a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége mellett több civil szervezet és polgármester, valamint a Magyar Honvédség Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj (25. TVZ) hat katonája is szerepet vállalt.

Húsz zsákot töltöttek meg szeméttel

Ezt követően néhány nappal később a nógrádi illetékességű alakulat szervezett szemétgyűjtési programot, amely során a 25. TVZ aktív és tartalékos katonái, valamint az MH KIKNYP 11. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda (11. HTI) katonái és honvédelmi alkalmazottai vették fel a kesztyűt a szemetelés ellen. A húsz résztvevő a salgótarjáni Tóstrand, a Camping út, illetve a helyi buszforduló környékén összesen hozzávetőleg húsz zsákot töltött meg az eldobált szeméttel.

Oktatási intézmény is csatlakozott hozzájuk

A TeSzedd! elnevezésű akcióhoz a salgótarjáni székhelyű toborzó iroda is csatlakozott méghozzá a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézményével karöltve. A 11. HTI több katonája az oktatási intézmény diákjaival és pedagógusaival a vármegyeszékhelyen a Sztojka Ferenc Stadion és a Dolinka környékének eldobált szeméttől való megtisztítására vállalkozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában