Nool.hu videó

2024.05.08. 11:27

Hollókőn több mint hatvanmillió forintból valósulhatott meg útfejlesztés (fotók, videó)

A község önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében a „Belterületi útfejlesztés Hollókő településen” című projekt megvalósítására 62,7 millió forint támogatást nyert el korábban. Az összegből megvalósult az útburkolat építése a Levél utca második részén, illetve a vízelvezető rendszer kiépítése is. Ezen kívül pedig a Béke úton ötven méter aszfaltozást végeztek. A beruházást kedden hivatalosan is átadták.

Lászlók Judit

Becsó Zsolt (jobbra), Szabó Csaba (középen) és Skuczi Nándor ünnepélyesen is átvágta a nemzeti színű szalagot

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Építési telkeket alakítottak ki a Levél utcában

Az átadó ünnepséget a Levél utcában rendezték meg, amelyen elsőként Szabó Csaba, a község polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Ebben kiemelte, hogy a Levél utca első részét négy évvel ezelőtt újították fel, azonban a második rész korszerűsítése is fontos volt, ugyanis az önkormányzat megvásárolt egy több mint háromezer négyzetméteres területet, amelyen három építési telket alakítottak ki. Mint mondta: a vízügyi engedély másfél év alatt jött meg, ezért a útfejlesztés is csúszott, azonban végül sikerült bevezetni a vizet az út végéig. Hozzátette továbbá: a beruházás által a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése is megtörtént, illetve a Béke úton ötven métert le is aszfaltoztak. Emellett a jövőben további telkek kialakítását is tervezik az utcában. A polgármester beszédében hangsúlyozta: Hollókőn már minden út aszfaltozott.

A fejlesztéseknek segíteniük kell a helyben való boldogulást

Ezt követően Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke osztotta meg a gondolatait a jelenlévőkkel. Köszöntőjében először gratulált az újabb fejlesztéshez, valamint ahhoz is, hogy az elmúlt években megannyi beruházás valósult meg a községben.

– Nagy mértékben tudtunk előrelépi az elmúlt időszakban. Azt bizonyítják ezek a fejlesztések is, hogy fontos a magyar kormány számára a vidék, ugyanis semmivel sem vagyunk alábbvalók, mint bárki a Kárpát-hazában. Itt, Hollókőben is ugyanúgy megérdemlik az emberek, hogy legyen egy élhető, komfortos élettér, amiben jól érzik magukat. Ez a fejlesztés is ezt a célt szolgálja – mondta Skuczi Nándor, majd ígéretet tett arra, hogy a megyei önkormányzattal a jövőben is támogatni fogják azokat a fejlesztéseket Hollókőben és Nógrád vármegyében egyaránt, amelyek az emberek komfortérzetét növelik és segítik a helyben való boldogulást.

Az elmúlt évek beruházásai Hollókő fejlődését szolgálták

Ezt követően Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője mondott beszédet.

– Hollókő egy kirakat, a kulturális világörökség része. Nem csak Nógrád vármegyének az egyik legfontosabb települése, hanem azt gondolom, hogy az egész Kárpát-medencei magyarság büszke lehet arra, hogy van egy ilyen község is Nógrád vármegyében. Egyáltalán nem mindegy az, hogy mi és hogyan történik a településen. Azt gondolom, hogy a második Orbán-kormánytól mindenféleképpen ez a falu megkapta végre azt a kitüntető figyelmet, amit már rég megérdemelt volna a mindenkori kormányzatoktól – mondta Becsó Zsolt, aki szerint az elmúlt években megvalósított beruházások valóban szolgálták Hollókő fejlődését. Kiemelte továbbá: a községben éltek a lehetőségeikkel és nem csak a világörökségi rész újult meg, hanem az azon kívüli, a helyiek által csak „Újfalunak” hívott rész is.

Beszédének végén pedig Szabó Csaba polgármester immár több mint 25 éve tartó munkásságát is méltatta, illetve elismerően szólt Skuczi Nándor elnök tevékenységéről is. Végül a jelenlévők megtekinthettek egy néptáncbemutatót, majd Becsó Zsolt, Skuczi Nándor és Szabó Csaba ünnepélyesen is átvágta a nemzeti színű szalagot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában