Jó reggelt!

2024.01.26. 09:52

Nem mossák el az edényt

Lászlók Judit gondolatai a témában.

Lászlók Judit

Általában előszeretettel próbálok ki új ételrecepteket vagy turbózom fel a régieket. Azonban eléggé meglepett a minap egy internetes cikk, amiben arról írtak, hogy Bangkokban egy díjnyertes családi étteremben már 49 éve egyfolytában ugyanabban az üstben készül a marha- és a kecskeragu. Ugyanis minden este félreteszik, ami az edényben maradt, majd másnap a fél évszázados alaplevet újra felteszik főni, és felforralják. Bár ez a gasztronómiai kísérlet éppen meghódítja az internetet, nem hiszem, hogy valaha is ki fogom próbálni. Mivel úgy hiszem, hogy a finom ételekhez hozzátartozik a tisztaság is, ami egy évtizedek óta mosatlan edényről aligha mondható el...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában