Átadó

2023.12.01. 16:12

Több mint 56 millió forintból fejlesztették a csécsei általános iskolát

A Magyar Falu Program két nyertes pályázatának köszönhetően mintegy 56,5 millió forintból valósult meg a Csécsei Fráter Erzsébet Általános Iskola részleges fejlesztése. A beruházást pénteken adták át ünnepélyes keretek között.

Gulyás Edina

A beruházást pénteken adták át ünnepélyes keretek között

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

– Régóta várt fejlesztés valósult meg intézményünkben, aminek köszönhetően otthonosabb tantermek és modernebb körülmények között tölthetik mindennapjaikat iskolánk diákjai és dolgozói egyaránt – hangsúlyozta az átadón Mátrai Szilárd igazgató. 

Simon Tibor, a Salgótarjáni Tankerületi Központ vezetője köszöntőjében kifejtette: olyan fejlesztést adhatnak ma át az iskola közösségének, ami két részletben valósult meg. 

– A Magyar Falu Program 27,5 millió forintos támogatásával korábban az intézmény kisebb épülete újult meg. Itt egyebek mellett elkészült a fűtés és az energetikai rendszer korszerűsítése, valamint mosdókat is kialakítottak a szakemberek. További 29 millió forintból a főépület részleges felújítása is megvalósult – fogalmazott Simon Tibor. Hozzátette: itt egyebek mellett elkészült a falak festése, a padló és nyílászárók cserjére, új köntöst kaptak a vizesblokkok és egy tanteremet új bútorokkal rendeztek be.  

– Az elmúlt években a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, valamint a Magyar Falu Program is hozzájárult a települések fejlődéséhez Nógrád megyében is. Mindez a falvak megtartó erejét erősíti, így a fiatalok helyben is megtalálják a boldogulást – húzta alá beszédében Becsó Zsolt országgyűlési képviselő. – Számos területen lehetőség adódott a fejlesztésre: egyebek mellett orvosi eszközök beszerzésére, falubuszra, utak, járdák, önkormányzati épületek korszerűsítésére is lehetett pályázni. Ezeken a kiírásokon sikeresen szerepelt Csécse önkormányzata, ennek köszönhetően több beruházás is megvalósult a településen, ezek sorába illik az iskola korszerűsítése is. 

Száznegyven gyermeket tanítanak

Barna István polgármester arról számolt be, hogy a 855 fős község jelentős fejlesztéseket könyvelhetett el az elmúlt 9 évben, a pályázati támogatásoknak köszönhetően 2,5 milliárd forint érkezett a településre. Ez a falu történetének egyik legtermékenyebb időszaka volt. Hozzátette: a faluvezetés elkötelezetten támogatja a helyi iskola fejlődését is. Büszkék arra, hogy két csoportos óvoda és általános iskola is működik Csécsén, ez utóbb 140 gyermek oktatását látja el. Nem csak a helyieket fogadja, a környező településekről is járnak ide, népszerű az intézmény, a szülők szívesen íratják be gyermekeiket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában