Kezdeményezés

2023.06.03. 17:26

Vasárnapig még Nógrádból is csatlakozhattok a Közút szemétszedési akciójához

A Magyar Közút kiemelt figyelmet fordít idén a kezelésében lévő utak menti területek karbantartására, melynek részeként idén a június 12-16. közötti időszakot jelölték meg legújabb szemétgyűjtési kampányukra. Még Nógrádból is várják a jelentkezőket.

P. K.

A MagyarKözút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a 80 mérnökség napi szemétszedési tevékenysége során évente mintegy 12 ezer tonna hulladékot gyűjt össze az országos közutak mellől. 

Mint írták: a társaság az elmúlt évek alatt számos sikeres szemétgyűjtési akciót szervezett már, melyekkel célja, hogy érezhető szemléletváltást érjen el a közlekedőknél. A június 12-ei héten nemcsak saját mérnökségi és irodai dolgozóik gyűjtik majd az illegálisan kidobott út menti szemetet országszerte, hanem 2023. június 4-e, vasárnap éjfélig önkéntesek csatlakozását is várják.

A Közút minden csatlakozó számára térítés nélkül biztosít kesztyűt, láthatósági mellényt és zsákokat, valamint gondoskodik az összegyűjtött illegális hulladék maradéktalan elszállításáról is és a lehetséges mértékig szakmai felügyelettel is hozzájárul a szemétszedéshez, szükség esetén ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában