Múzeumok Éjszakája

2023.06.24. 06:26

Nyitva lesznek a kiállítóhelyek Szent Iván estéjén Mátranovákon

Mátranovákon is kinyitnak a kiállítóhelyek szombaton este, a Múzeumok Éjszakáján.

G. E.

Országszerte június 24-én, szombaton szervezik meg a Múzeumok Éjszakáját, számos érdekes programot kínálva a látogatóknak. Mátranovákon ugyan nincs múzeum, azonban ebből az alkalomból nyitva lesznek a kiállítóhelyek. Az önkormányzat fenntartásában lévő, a helyi bányász nyugdíjas alapszervezet által működtetett Bányász Emlékház és az Őseim Háza elnevezésű magángyűjtemény is várja majd az érdeklődőket szombaton 17 és 21 óra között.

– Mindezeken túl érdekes kiegészítő programokkal is készülünk. Az első helyszínen kincskereső játékot szervezünk, a szén között megtalált „kincseket” ajándékokra válthatják a résztvevők, majd nyársalás is lesz. Az Őseim Házában pedig egy kvízt tölthetnek ki a helyszínre látogatók Mátranovák múltjáról – tájékoztatta portálunkat Maruzsné Répás Lilla, helyi közművelődési szakember. 

– A művelődési házban is lesznek programok. A makramé szakkörösök mutatják be az érdeklődőknek ezt a különleges csomózási technikát, majd elemlámpás bújócskát tartunk az intézmény környékén. A Szent Iván-éji hagyományokat felelevenítve pedig tűzugrást tartunk 23 órától. A rendezvény minden eleme ingyenesen látogatható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában