A szakkör

2023.06.11. 17:35

A horgolás és a szövés technikáját is megismerhetik az érdeklődők Mátraverebélyben

Mátraverebélyben a gyöngyfűzés és a makramézás után újabb két szakkör indul idén ősszel, a helyiek szövés és a horgolás technikáját sajátíthatják el.

G. E.

A régi mesterségek felelevenítésén túl a helyi közösségek formálását tűzte célul a Nemzeti Művelődési Intézet A Szakkör elnevezésű programja. A kezdeményezés 2021-ben indult, a foglalkozások tavaly ősszel folytatódtak: vesszőfonás és a hímzés mellett mások mellett a gyertyaöntést, a bútorfestést, a csuhé- és a papírfonást is kipróbálhatták a szakkörösök. 

– Első alkalommal a gyöngyfűzést választottuk, majd a makramézást, egy különleges csomózási technikát sajátítottunk el. A rendszeresen megtartott foglalkozások nagyon jó hangulatban teltek és szebbnél szebb alkotások kerültek ki a helyiek keze alól – fogalmazott Erdeiné Benus Hajnalka közművelődési szakember. – Idén ősszel újabb tevékenységekkel bővül a szakköri foglalkozások köre. Azok közül a szövésre és a baba-mama horgolásra mutatkozott a legnagyobb érdeklődés a helyiek körében, így ezeket tervezzük majd elindítani a településen.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában