Horgásztábor

2022.10.07. 19:20

Jó hangulatú viadalokkal zárták a tábort a fiatal horgászok

A nyár az iskoláskorú gyerekek számára sem telt eseménytelenül a horgászvizek közelében. Kapás Imre, a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke elmondta: a megyei gyerek horgásztábornak Tiszafüred adott otthont.

V. E.

A mátraszelei víztározó partján is táboroztak

Forrás: Beküldött fotó

– Szűkebb hazánk horgászegyesületei 27 ifjúsági, illetve gyermekkorosztályba tartozó fiatalt javasoltak résztvevőként, közülük mindannyian éltek is a felkínált lehetőséggel. A rekkenő hőség miatt idén sajnos leginkább csak a hajnali órákat tudták horgászással tölteni. Napközben egyfelől a strand nyújtott felfrissülést és élményeket, míg a legmelegebb órákban a helyszínt biztosító kemping fáinak árnyékában zajlottak a foglalkozások. A gyerekek megannyi új ismerettel gazdagodtak például a horogkötések témájában. Emellett pedig a helyi élővilág sajátosságaival is megismerkedhettek egy Tisza-tavi hajókiránduláson – részletezte a programokat Kapás Imre, aki arra is rámutatott, hogy a tábort a szokásoknak megfelelően verseny zárta. 

Az egy hét programjainak tekintetében természetesen a horgászaté volt a főszerep
Forrás: Beküldött fotó

Az Acélgyári Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület – 29 részt vevő gyermekkel – szintén megszervezte nyáron a hagyományos napközis horgásztáborát a mátraszelei víztározó partján. Az egy hét programjainak tekintetében természetesen a horgászaté volt a főszerep, de emellett a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj katonái, illetve a bátonyterenyei tűzoltók is tartottak bemutatót a kicsiknek. Természetesen ezt a hetet is horgászverseny zárta, ahol a táborozók alsó és felső osztályos kategóriában mérhették össze rátermettségüket. A próbatétel jó hangulatban telt, majd az eredményhirdetéskor – a Salgótarjáni Plazma Centrum segítségével – értékes ajándékok sorakoztak az asztalon díjakként, persze itt sem távozhatott üres kézzel egy gyermek sem. 

Kapás Imre végül hozzátette: a két tábor megszervezéséhez és lebonyolításához szükséges költségek felét a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) Horgász Utánpótlás-nevelési Oktatási Programjában elnyert támogatásból tudták biztosítani, míg a másik 50 százalékot a megyei szövetség állta. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában