nyaralás

2021.07.08. 11:20

Itt mindent megtudhatsz a Salgótarján-Balaton közvetlen buszjáratokról

Az utasok közvetlenül érhetik el a Balaton déli partját Salgótarjánból a Volánbusz járataival, ami csütörtöktől vasárnapig naponta indul. Az autóbuszok – Budapest elkerülésével – az M3 – M0 – M7 autópályákon keresztül expressz járatként közlekednek. A menetidő alig több mint három és fél óra, viszont a forgalmi torlódások esetén számolni kell a késés lehetőségével.

Fodor Orsolya

Salgótarján, buszállomás. Balatoni járat 20210708 Hegedűs Márk NMH

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

Ahogy arról korábban beszámoltunk, június közepétől érhető el a megyénkből közvetlenül több a Balaton déli partján fekvő település. A Volánbusz Zrt. figyelembe vette a vidéken élők igényeit és az autózással szemben is versenyképes lehetőségeket biztosít az utazóközönség részére. A járatokat június 16-tól augusztus 31-ig vehetik igénybe az utasok.

Az autóbuszok minden héten csütörtöktől vasárnapig, naponta közlekednek Salgótarjánból Balatonlellére – tájékoztatta portálunkat a Volánbusz Zrt. kommunikációs igazgatósága.

Mint mondták, a megyeszékhelyről a 21-es főúton át Bátonyterenye (Kisterenye) és Pásztó, bejárati út érintésével Siófokon át Balatonlellére juthatnak el a nyaralni vágyók. Nagy előny, hogy az emelt komfortfokozatú és kényelmes autóbuszok átszállás nélkül biztosítanak közvetlen eljutási lehetőséget a tó partjára.

Tapasztalataik szerint az utasok örömmel fogadták az új járatokat. Bíznak benne, hogy egyre többen fedezik majd fel az új szolgáltatásukat. A nyár folyamán az utasforgalom – különösen a gyermekes családok utazásainak – folyamatos emelkedésére számítanak. Kiemelték: a járatok közlekedése során – a forgalmi torlódás miatti kisebb késésektől eltekintve – eddig nem merült fel semmilyen probléma.

A jegyek az induló állomások pénztáraiban, illetve – szabad helyek függvényében – a fedélzeten is megválthatók. Ezen kívül gyors, sorban állás nélküli elektronikus jegyvásárlási lehetőségek is elérhetők a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban és ennek a társalkalmazásaiban is a világhálón.

Fotó: volánbusz.hu

A menetidő Salgótarjántól Siófokig 3 óra 38 perc, a megállóhelyeket a részletes menetrend tartalmazza. Ennek az útnak a költsége egy teljes árú menetjegy esetén 3950 forint, az ehhez tartozó kiegészítő jegy pedig 355 forintba kerül.

A tájékoztatásban arra is kitértek, hogy az utasok kézipoggyászként legfeljebb 10 kilogramm tömegű csomagot vihetnek magukkal az utastérbe díjtalanul, de ennek az elhelyezésével ülőhelyet nem szabad elfoglalni. Ezen felül két útipoggyász szállítása is díjtalan, ha megfelelően van csomagolva és a tömege nem haladja meg a 20 kilogrammot, a mérete pedig 100x50x50 centimétertől kisebb. Ezeket már nem lehet az utastérbe felvinni, hanem az autóbusz poggyászládájába kell helyezni. Minden további csomag már díjköteles.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában