Horgászbotot fogtak

2020.08.26. 14:31

Az ifjoncok még vizsgát is tehettek a szécsényi horgásztáborban

Élményekkel gazdag hetet tölthettek a gyerekek az első Robinson-szigeteken tartott horgásztáborban. Mi sem természetesebb, hogy a főszerep a horgászaté volt, ugyanakkor a fiatalok jetskire ülhettek, kenuban evezhettek, a kipróbálhatták a kalandparkot is, illetve a nagyobbak számára adott volt a lehetőség a horgászvizsga letételére is.

V. E

Nem csak horgásztak, vízi sportokat is kipróbálhattak a fiúk

Forrás: NMH

Fotó: L. B

Először rendeztek a gyerekeknek napközis horgásztábort a Robinson-szigeteken. Tóth Diána, a tábor szervezője elmondta: a cél az volt, hogy tippet adjanak a fiataloknak a szabadidő hasznos eltöltésére, és megszerettessék velük a horgászatot.

– Kicsit ki szerettük volna mozdítani a környékbeli gyerekeket a számítógép elől, hogy lássák, a képernyőn túl izgalmas nyári élményeket szerezhetnek. A Robinson-szigetek nagyon sokáig egy egyfunkciós horgásztóként élt az emberek tudatában, azonban most szeretnénk felhívni a figyelmet az egyéb programlehetőségekre is. Szeretnénk kicsit egy szabadidő-komplexum irányába elvinni ezt az egészet. Ezt a hetet is igyekeztünk a gyerekek számára megtölteni programokkal. Így például a 11 fiatal táborozó reggelente elméleti oktatáson vehetett részt, majd jöhettek a gyakorlati foglalkozások. Az órák legjavát Pesti László, profi horgász tartotta. Napközben ki is próbálhatták a korábban bemutatott horgászmódszereket.

Nem csak horgásztak, vízi sportokat is kipróbálhattak a fiúk
Fotó: L. B / NMH

Tóth Diána hozzátette: maradt másra is idejük az ifjoncoknak, így például jetskire ülhettek, evezhettek kajakban és kenuban is, vagy végigmehettek a kalandpark akadályain. Az egy hét alatt a 10 év feletti résztvevők horgászvizsgát is tehettek.

– A tábor ötlete az enyém volt, a tervezés és a szervezés feladata is rám hárult. Ugyanakkor az állami horgászjegy kiváltásához szükséges horgászvizsga megszervezésénél sokat segített az ismerősöm, Kalmár Tibor. Ő a Varsány-Tábpusztai Horgászegyesület elnöke, így természetesen tagja a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetségének (HENOSZ). A megmérettetésen végül öt gyerek vett részt, sikeresen.

A vizsgabizottságot Kőmí­ves Zoltán, a HENOSZ alelnöke, az Ipoly Szakbizottság elnöke és Kalmár Tibor alkották – közölte Tóth Diána.

Az utolsó tábori nap horgászversennyel ért véget. A gyerekek párban vettek részt az ügyességpróbán, majd félidőnél helyet cseréltek, hogy kipróbálhassák magukat a csatornarendszeren és a tavakon egyaránt. A győzelmet végül Hakkel Balázs és Uhrincskó Benjámin párosa szerezte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában