Tűzeset

12 órája

Tűz ütött ki Mátramindszenten, százötven kockabála kapott lángra (képek)

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltó egységek hétfőn este Mátramindszentre, ahol százötven kockabála égett teljes terjedelmében. A tűz egy istállót és mintegy száz szarvasmarhát is veszélyeztetett.

Sipos Nina Vivien

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kigyulladt egy 150 kockabálából álló kazal hétfőn este Mátramindszent külterületén, a Padúti-majornál. Az esethez a bátonyterenyei, a salgótarjáni és a pétervásárai hivatásos tűzoltók, illetve az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei érkeztek ki, akik két vízsugárral oltották a lángokat.

 

Több egységet is riasztottak a tűzesethez

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta portálunknak, hogy a tűz oltását nagyban nehezítette, hogy a helyszínen nem volt megfelelő vízutánpótlás, ezért a munkálatokat egy salgótarjáni vízszállító is segítette, ahonnan felváltva hozták a vizet tűzoltóautóval. A gyorsan terjedő lángok egy istállót és körülbelül száz szarvasmarhát is veszélyeztettek. 

– Az elhúzódó munkálatokhoz az éjszaka folyamán csatlakoztak a balassagyarmati, a szécsényi, a gyöngyösi és az egri hivatásos tűzoltók is. Az egységek végül sikeresen megakadályozták a lángok továbbterjedését – értesített a szóvivő.

Kiemelte: az eset során az istállóban tartózkodó állatok nem sérültek meg, és személyi sérülés sem történt. A lángokat kedd reggel is oltották még.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában