Vádirat

7 órája

Sorompótörés: 81 éves sofőr okozott kárt Jobbágyiban, végleg eltilthatják a vezetéstől

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat egy 81 éves férfi ellen. A tilos jelzésen haladt át egy vasúti átjáróban, sorompótörés lett a vége.

Megrongálódott a személygépkocsi is, a sorompótörés a MÁV-ak okozott kárt

Fotó: Police.hu

A vádirat szerint a vádlott 2024. március 25-én kifogástalan látási viszonyok közepette személygépkocsival haladt Jobbágyi belterületén a vasútállomás irányába - közölte portálunkkal a Nógrád Vármegyei Főügyészség. Az autózásnak sorompótörés lett a vége.

Sorompótörés lett az út vége
Megrongálódott a személygépkocsi is, a sorompótörés a MÁV-ak okozott kárt
Fotó: police.hu

Hozzátették: a lenyugvó nap fénye zavarta, így a vasúti átjáróhoz érve nem észlelte, hogy a sorompó csapórúdjai lezárt állapotban vannak egy személyvonat érkezése miatt. Ezért autójának első részével a sorompónak ütközött és a síneken állt meg, a felnyitódott csapórúdban, valamint a gépkocsiban is anyagi kár keletkezett. A mozdonyvezető a szerelvényt meg tudta állítani, így személyi sérülés nem történt. Az esetről márciusban portálunk is beszámolt.

Sokba kerül az idős férfinak a sorompótörés

 A férfi megszegte a KRESZ azon rendelkezését, miszerint a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad, megközelítés és az áthaladás során eleget kell tenni a vasúti átjáró biztosítására szolgáló közúti jelzéseknek. Az ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben végleges hatályú járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint a MÁV Zrt. kárigényének megfizettetésére tett indítványt. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt. 

A vasúti átjáróban történő figyelmes áthaladásra és az ott történt balesetek veszélyeire hívja fel a figyelmet az ügyészség „Jogodban áll tudni” című ismeretterjesztő videósorozata is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában