Iskolai bántalmazás

3 órája

Nem volt kíméletes: meggyepálta iskolatársait a nyugat-nógrádi fiú

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy diák ellen, aki két iskolatársát is megverte.

Nool.hu

A vádirat szerint az elkövetés idején még 15 éves fiú 2022. október 11-én egy nyugat-nógrádi falu iskolájának a folyosóján egy 13 éves iskolatársát olyan erővel ütötte arcon, hogy a fiú hosszú ideig orvosi megfigyelésre szorult. Később, 2023. január 24-én a vádlott egy másik, 12 éves diáktársát kétszer is bántalmazta: délelőtt az iskolában homlokon, majd délután az utcán hátba rúgta – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Bántalmazta iskolatársait a nyugat-nógrádi fiú
Bántalmazta iskolatársait a nyugat-nógrádi fiú
Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Felfüggesztett szabadságvesztést kapott a nyugat-nógrádi iskola diákja

Mint írták: a sértetteknek könnyű sérülései keletkeztek, azonban a 13 éves fiúnál fennállt a csonttörés lehetősége, erre figyelemmel az ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, garázdasággal és könnyű testi sértéssel vádolta meg a tanulót. A vádhatóság felfüggesztett szabadságvesztést és a közel 300 ezer forintos bűnügyi költség megfizettetését indítványozta a vádiratában.

Mint megtudtuk: a 18 év alatti elkövetőkkel szemben az eljárást úgy kell lefolytatni, hogy az elsősorban a nevelésüket szolgálja. A cél az, hogy ne kövessenek el újabb bűncselekményt, erre a felfüggesztett szabadságvesztés azért alkalmas, mert a tartama alatt a fiatalkorúak végig pártfogó felügyelet alatt állnak, ami elősegíti társadalmi beilleszkedésüket. Ha azonban a tettest a próbaidő alatt elkövetett bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik, illetve a pártfogó felügyelet magatartási szabályait súlyosan megszegi, a felfüggesztett büntetést végre kell hajtani.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában