Bűncselekmény

2024.09.05. 17:23

Hamar elfogták a vizslás-újlaki tolvajt a rendőrök

Elfogták a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai azt a férfit, aki egy karancslapujtői udvarról vitt el egy javítás alatt álló autót, azonban kiderült, nem csak ez volt a rovásán.

Nagy Orsolya

Mint arról Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője beszámolt: a tolvaj a napokban, a délelőtti órákban utazott Karancslapujtőre abból a célból, hogy az egyik ismerősétől visszakérje a korábban nála maradt telefonját. Hozzátette: miután visszakapta a készüléket, úgy döntött, meglátogatja a településen élő másik barátját is, azonban nem találta odahaza. A barát udvarán javítás céljából állt egy kocsi, amelynek nyitva voltak az ajtajai és még a slusszkulcs is benne maradt az indítóban. A férfi úgy gondolta, gépjárművel könnyebben hazaér, mint busszal, ezért beindította az autót és elhajtott.

A tolvaj úgy gondolta, gépjárművel könnyebben hazaér, ezért lopott egyet
A tolvaj úgy gondolta, gépjárművel könnyebben hazaér, ezért lopott egyet
Forrás: Police.hu

Nem sokáig jutott a tolvaj

– Nem jutott azonban messzire a tolvaj a meglovasított kocsival, mivel a szomszéd községben, Karancskesziben a Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőrei ellenőrizték őt, majd az egyenruhások előállították a rendőrkapitányságra – közölte Buda Gábor.

A szóvivő arra is kitért: a 36 éves vizslás-újlaki férfit a nyomozók jármű önkényes elvétele miatt gyanúsítottként hallgatták ki, de mint kiderült, nem csak ezt a bűncselekményt követte el. Szeptember 1-jén, a hajnali órákban ugyanis a salgótarjáni Vásártéren bemászott egy nyitva hagyott autóba, majd a csomagtartóban kutatott. A kocsi tulajdonosa megzavarta, a tolvaj megijedt tőle, majd elfutott. A nyomozók ezért a cselekményéért lopás kísérlete miatt is kihallgatták a férfit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában