Bűncselekmény

2024.09.04. 11:56

Haragosa felgyújtásával fenyegetőzött a nógrádi férfi

A Nógrád Vármegyei Főügyészség terrorcselekménnyel való fenyegetés miatt emelt vádat egy harmincas éveiben járó férfival szemben, aki telefonos fenyegetéssel kényszerítette intézkedésre a rendőrséget.

Nool.hu

A vád szerint a férfi június 2-án, a délutáni órákban egy Balassagyarmat melletti kistelepülésen vezette autóját, amikor összetalálkozott a vele rossz viszonyban lévő ismerősével. A két férfi között szóváltás alakult ki, kölcsönösen szidalmazták egymást, majd a vádlott lábát a másik férfi megütötte. Erre az elkövető tárcsázta a 112-es miskolci hívásfogadó központot, és közölte az operátorral, hogy ha a rendőrök nem csinálnak valamit, akkor felgyújtja a haragosát és annak családját – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A fenyegetést a rendőrség komolyan vette, és a betelefonáló férfit előállították
A fenyegetést a rendőrség komolyan vette, és a betelefonáló férfit előállították
Forrás: Illusztrációs fotó: Freelmages

Mint írták: a fenyegetést a rendőrség komolyan vette, és a betelefonáló férfit előállították.

Terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés miatt emeltek vádat a férfi ellen

Mint megtudtuk: aki a rendőrséget arra kényszeríti, hogy valamit tegyen, erőszakos bűncselekményt követ el, megvalósítja a terrorcselekmény bűntettét. Ha ilyen cselekménnyel fenyegetőzik, a terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettét követi el.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a férfival szemben terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés miatt emelt vádat. Abban az esetben, ha a férfi a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség vele szemben két év, három esztendő próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett mértékes indítványt.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék dönt majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában