Tűzeset

2024.08.16. 15:25

Hatalmas területen ég a gabona Jobbágyi és Szarvasgede között (frissítve!)

Kigyulladt a lábon álló gabona a két település között péntek délután, a 2129-es úton, a 28-as kilométerszelvény közelében – közölte portálunkkal Juhász László, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

Nagy Orsolya

Mint fogalmazott: megközelítőleg hetvennégy hektárt érint a tűz, amelyet a gyöngyösi, a pásztói és a bátonyterenyei hivatásos lánglovagok oltanak. Hozzátette: a tevékenységeket munkagép is segíti. A tűzben egy kombájn is érintett, amit az egységek visszahűtenek.

Frissítve (16:10): A salgótarjáni, a bátonyterenyei, a pásztói, a gyöngyösi és a berceli hivatásos tűzoltók, illetve a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is a helyszínen vannak. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett zajlik a munka. A tulajdonos erőgépeket intézett a helyszínre a tűz továbbterjedésének megakadályozása érdekében. Több civil is segíti az oltást. A területen körbálák is égnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában