Káresetek

2024.06.04. 12:20

Viharos időjárás és heves esőzések miatt riasztották többször a nógrádi tűzoltókat

A viharos időjárás Nógrád szerte munkát adott a hét első napján szűkebb hazánk lánglovagjainak.

Veres Edina

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy hétfőn három alkalommal kellett beavatkozniuk a Nógrád vármegyei tűzoltóknak a viharos időjárás következtében.

„A korábbi napok heves esőzéseinek eredményeként vízzel telt meg Cserhátsurányban egy Rákóczi úti családi ház pincéje. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók a helyiségből hozzávetőleg hatvan centiméternyi vizet szivattyúztak ki” – fogalmazott Kapás Márton.

A közleményéből továbbá az is kiderült, hogy szintén hétfőn, a késő délutáni órákban Vizsláson, egy Mező úti családi házat veszélyeztetett egy, a kertben álló, az erős szél hatására megdőlt fenyőfa. A bátonyterenyei és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész és létraszer segítségével távolították el a veszélyessé vált növényt.

A harmadik eset miatt késő éjjel riasztották a tűzoltókat méghozzá Szécsénkére, ahol a Rákóczi úton egy letört faág akadályozta a járműforgalmat. Kapás Márton tájékoztatása szerint a berceli hivatásos tűzoltók rövid időn belül megszüntették a forgalmi akadályt. A közleményből az is kiderült, hogy személyi sérülés egyik esetben sem történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában