Káresetek

2024.06.03. 13:25

Viharos erejű szél miatt riasztották vasárnap többször is a salgótarjáni tűzoltókat

Több munkát is adott a viharos erejű szél a vármegyeszékhely tűzoltóinak tegnap.

Veres Edina

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy vasárnap két alkalommal riasztották a salgótarjáni tűzoltókat a viharos erejű szél miatt. Mint a közleményből kiderült, a szél Salgótarjánban, egy Budapesti úti társasház oldalára erősített óriásplakátokat tépázott meg. A hirdetmény leszakadt részeit, amelyek egy távközlési vezetékre csavarodtak, valamint a gyalogosforgalmat is veszélyeztették, a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói létraszer segítségével távolították el. A tájékoztatás szerint szintén Salgótarjánban, a Camping úton három nagy méretű fa borult rá egy épületre.

„A kidőlt fák károsították az épület tetőszerkezetét is. A helyi hivatásos tűzoltók létraszer segítségével eltávolították az épületről a növényi részeket, illetve a házat veszélyeztető többi fát is” – fogalmazott Kapás Márton a közleményben, amelyből az is kiderült, hogy személyi sérülés egyik eset során sem történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában