Teljes vágányzár

2024.06.28. 17:12

Késhetnek a vonatok: kilyukadt egy dízelmozdony üzemanyagtartálya Ipolyvecénél

Kilyukadt egy dízelmozdony üzemanyagtartálya ma délután. A káreset felszámolását a tűzoltók jelenleg is végzik az ipolyvecei vasútállomáson, az érintett pályán teljes vágányzár van érvényben.

Veres Edina

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy péntek délután az ipolyvecei vasútállomásra riasztották a tűzoltókat, miután az ott dolgozók észrevették, hogy kilyukadt egy dízelmozdony üzemanyagtartálya.

– A mozdonyból hozzávetőleg 160 liter gázolaj folyt el. Az esethez a balassagyarmati és rétsági hivatásos tűzoltók vonulta ki, akik a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett távolítják el a tartályból az abban maradt üzemanyagot. A kárfelszámolás jelenleg is folyik – húzta alá Kapás Márton, aki arra is rámutatott: az eset során tűz nem keletkezett, illetve személyi sérülés sem történt. Hozzátette: az érintett vasúti pályán teljes vágányzár van érvényben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában