Vádemelés

2024.05.28. 09:51

Kontár villanyszerelő miatt halt meg egy nógrádi nő

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves férfi ellen, aki nem rendelkezik megfelelő végzettséggel, ennek ellenére mégis elvállalta egy családi ház villanyszerelési munkálatait. Szakszerűtlen munkája később megbízója halálát okozta.

Nool.hu

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfit még 2022 januárjában ismerőse megkérte, hogy javítsa ki az otthonában lévő villamoshálózat hibáit. A vádlott bár szakirányú végzettséggel nem rendelkezett, mégis elvállalta a megbízást. A munkálatok során szabálytalan javításokat és bővítéseket végzett a fürdőszobában található villanybojleren, majd amikor a sértett szólt neki, hogy „csíp a víz”, a vádlott a bojler földelését kiiktatta.

kontár villanyszerelő, halálos baleset
A kontár villanyszerelő munkája halálos balesetet okozott (Képünk illusztráció!)
Forrás: Shutterstock

A szakismeret hiányában elvégzett munkálatokat követően a vádlott az elektromos hálózat ellenőrzését sem végezte el.

Pár nappal később a szakszerűtlen bekötések miatt a lakás tulajdonosa, egy 44 éves nő tisztálkodás közben halálos áramütést szenvedett.

A büntetlen előéletű, a cselekmény elkövetését beismerő és megbánó férfit halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolta meg az ügyészség. Indítványozták, hogy a bíróság ítélje a férfit fogházbüntetésre, amelynek végrehajtását próbaidőre függessze fel és kötelezze a közel milliós bűnügyi költség megfizetésére.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában