Autólopás

2024.04.30. 18:00

Lekésték a buszt, majd autót loptak a zagyvapálfalvai üzlet parkolójából

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.

Nool.hu

A kocsit azután lopták el, hogy a buszt lekésték

Forrás: Police.hu

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője portálunkkal közölte, hogy egy 32 éves bátonyterenyei férfi és 31 éves élettársa minap Zagyvapálfalván töltötte az estét egy baráti látogatáson. Éjfél közeledett, amikor hazaindultak, de a buszmegállóba érve tudatosult bennük, hogy lekésték az utolsó helyközi autóbuszjáratot. 

– Ezen összevitatkozva indultak vissza ismerőseik lakásához, de közben észrevették, hogy az egyik üzlet parkolójában leállított kombi jobb első ajtajában a tulajdonos benne felejtette az indítókulcsot. A pár kihasználta a lehetőséget, és a gépkocsiba ülve hazaindultak. Útközben folytatódott a vita, mert a férfi másnap indult volna külföldre dolgozni, de nem volt pénzük az útiköltségre – tette hozzá. 

A kocsiban talált holmikat értékesítette

A szóvivő kiemelte, hogy ekkor támadt az az ötletük, hogy a csomagtérben talált szerszámokat, műszereket, akkumulátorokat, akkumulátortöltőt, mélynyomó hangszórót, elektromos hosszabbítót és egy pár márkás cipőt elvigyék és pénzzé tegyék. Mindezeket a férfi egy zsákba pakolta és magával vitte, miután a kocsit leállították Bátonyterenye egyik mellékutcájában. Kora reggel a férfi egyik ismerősével indult eladni a tárgyakat, amelyektől jócskán a valós értékük alatt, 20 ezer forintért szabadult meg. Már éppen ment volna haza, amikor telefonon értesült arról, hogy lebuktak, és az élettársa már a salgótarjáni rendőrségen van, ezért a férfi is feladta magát. 

A pár a lopással 500 ezer forintnyi kárt okozott a gépkocsi tulajdonosának, amely a megtalált autóval és a lefoglalt értékekkel együtt megtérült. A nyomozók a 32 éves férfit és 31 éves élettársát jármű önkényes elvétele bűntett és lopás vétsége miatt hallgatták ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában