Nool.hu podcast

2024.02.06. 17:25

Biztonságos internet napja: íme a nógrádi rendőrök legfontosabb tanácsai! (podcast)

A tudatos internethasználat fiatal-, közép- és időskorban is elengedhetetlen annak érdekében, hogy ne váljunk a bűnözők áldozatává. Február 6-a idén a biztonságos internet napja, ezen a napon a szakemberek igyekeznek mindenki figyelmét felhívni a kibertérben rájuk leselkedő veszélyekre.

Angyal Eszter

Tóth Szabolcs rendőr őrnaggyal beszélgettünk az internet pozitív- és árnyoldalairól

Forrás: Nool archívum

Fotó: Angyal Eszter

Hosszú évek óta hagyomány, hogy minden évben február második keddjén, azaz idén február 6-án tartják a biztonságos internet napját, amely a Safer Internet Day nemzetközi mozgalom kezdeményezésére jött létre, a mozgalmat pedig az Európai Unió Biztonságos internet programja is támogatja. A nap célja, hogy felhívják a figyelmet az internet veszélyeire, a kiberbűnözésre, valamint természetesen az internet előnyeire is.

A Hír FM salgótarjáni frekvenciáján, az FM 99.3 MHz-en kedd reggel Tóth Szabolcs rendőr őrnaggyal, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetőjével beszélgettünk a biztonságos internet napja alkalmából, a beszélgetést ezúttal pedig hírportálunkon is visszahallgathatják:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában