Tragédia

2023.12.06. 14:38

Ennyi maradt a kállói házból a hajnali tragédia után (fotók)

Megrázta a szerda hajnali tragédia a kis nógrádi falu, Kálló közösségét. Az egyedül élő, középkorú helyi férfi halálát a hősugárzó meghibásodása okozhatta.

Gulyás Edina

A lángok a főépületre nem terjedtek át, a melléképület teteje viszont teljesen megsemmisült

Fotó: Agria TV Bt.

Ma hajnalban tűz pusztított Kállón. A tragédia egy ember életét követelte. Baboss Buda, a község polgármestere arról számolt be, hogy információi szerint egy hősugárzó okozhatta a tüzet, ami a szerencsétlenséghez vezetett. Az ötvenöt esztendős, kőművesként dolgozó férfi egyedül élt a házban, gyermekei már elköltöztek a faluból. Olyan mélyen aludhatott, hogy nem vette észre időben a tüzet, füstmérgezést kaphatott és nem tudott kimenekülni. 

– Az egész községet megrendítette a tragédia híre, mindenki erről beszél a faluban. Az egyedülálló férfit mindenki ismerte, de nem volt a közösség aktív tagja. Mélyen együttérzünk a családdal – hangsúlyozta Baboss Buda. – Mindenkinek arra hívjuk fel a figyelmét, hogy bármi is adja lakásában a meleget, nagy körültekintéssel járjanak el azok használata közben! Figyeljenek az eszközök, a kémény tisztán tartására, szereljenek fel szén-monoxid-érzékelőt! Így talán több tűzeset elkerülhető lenne. 

Mint mondta: az elmúlt években, amióta ő a polgármester, történt már lakástűz a faluban, de áldozatot még egyik sem követelt. Így érthető, hogy megrázta Kállót a tragédia, ami felzaklatta az ott élőket.

Mint arról korábban beszámoltunk: hajnal negyed négykor érkezett a jelzés a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére, amely szerint kigyulladt egy épület Kállón. A Rákóczi úton található családi ház ötvenhat négyzetméteres, lakóhelyiségként és tárolóként is szolgáló, különálló melléképülete égett teljes terjedelmében. Az esethez három járművel kilenc tűzoltó vonult. 

Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a lángok a főépületre nem terjedtek át, a melléképület teteje viszont teljesen megsemmisült, tűzoltás közben be is omlott. Az egységek a lángokat fél óra alatt megfékezték, a munkálatok közben egy középkorú férfi összeégett holttestét találták meg. A tűz pontos keletkezési körülményeinek feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában