Tábor

2023.06.23. 14:38

A rendőrök is példát mutattak a hátrányos helyzetű gyermekeknek Ráróspusztán

A Nógrád vármegyei rendőrök mindent megtettek azért, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek tartalmas napot tölthessenek el a rendészeti világ nyújtotta lehetőségeket megismerve.

G. K.

A hátrányos helyzetű gyermekek tartalmas napot tölthettek el a nógrádi rendőröknek köszönhetően

Forrás: police.hu

A Hanns Seidel Alapítvány és a Polgári Szécsényért Alapítvány immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg a hátrányos helyzetű gyermekek részére a Példakép Tábort a Nógrádszakálhoz tartozó Ráróspusztán június 19. és június 23. között.

– Ennek legfőbb célja – a kikapcsolódás mellett – a nehéz körülmények között élő és kevés pozitív mintát megtapasztaló csemeték számára, hogy olyan emberekkel találkozzanak, akiknek személyisége és foglalkozása példaképül állítható maguk elé – mondta el portálunknak Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette: az üdülés mellett lényeges, hogy a tanulók olyan személyekkel találkozhassanak, akiket megismerve rájönnek, hogy érdemes kitartóan tanulni és a kitűzött céljaikért küzdeni. A fiatalok minden nap más és más szakma képviselőit ismerhették meg, így lehetőségük volt a rendőrség munkájába is betekintést nyerni.

Mint megtudtuk: a diákok érdeklődve várták az egyenruhások bemutatóit. Ezeket megelőzően Bárnai Balázs, a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg a napot és köszöntötte a résztvevőket. Mindezek után a táborozók, akik közel nyolcvanan voltak, csapatokat kialakítva haladtak végig a kijelölt állomásokon. 

A gyerekek az internet veszélyeiről, a biztonságos közlekedésről is hallhattak előadást és játékos feladatok segítségével bővítették tudásukat a témákkal kapcsolatban. A nap folyamán megtekinthették a baleseti helyszínelők gépkocsiját és a balesetek helyszínén használatos eszközöket is, valamint nem maradhatott el a kutyás bemutató sem, amely mindig nagy sikert arat a gyermekek körében. A napot színesítette továbbá a Terrorelhárítási Központ munkatársainak a  jelenléte, valamint az általuk létesített állomások is. Ez utóbbi által a táborozók ügyességi akadálypályán próbálhatták ki magukat és a számukra készített tesztek kitöltésével mérhették össze és fejleszthették tudásukat.

A színes programokkal tarkított félnapos foglalkozás során a csemeték életre szóló élményekkel gazdagodtak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában