Időjárás

2024.07.20. 07:55

Hétvégén marad a meleg, némi gomolyfelhővel

Egy kicsit enyhül az idő, de többnyire nyárias időre számíthatunk

Nool.hu

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma délnyugat felé haladva lesz több gomolyfelhő az égen, és főleg a Dél-Dunántúlon lehetnek záporok, zivatarok. Az északkeleti szél néhol megélénkül. 33 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap ragyogó napsütésre, igazi strandidőre van kilátás. Kicsi az esély csapadékra. 31 és 37 fok közé melegszik a levegő.

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!