2020.06.09. 11:46
Mutatjuk, mire jó a sajtreszelő négy oldala
A konyhai eszköz praktikusabb, mint elsőre gondolnánk.
Forrás: Shutterstock
A sajtreszelésnél nyilván jóval többre... A boltokban sokféle sajtreszelőt lehet ugyan kapni, de szinte minden háztartásban található egy négyoldalú reszelő. A négyoldalú reszelőnek azonban jó, ha két oldalát használjuk. Most megtudhatja, hogy mi mindenre jó ez a remek konyhai eszköz – írja a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.
Kisebb aprítólyukak
Valószínű, hogy ezt az oldalt használja a leggyakrabban a sajtreszeléshez. Ez az oldal kiváló a kemény sajtok finom forgácsolásához, hogy megszórja vele a pizzát vagy a melegszendvicset. Ezenkívül pedig a csoki lereszeléshez és a kenyérmorzsa elkészítéséhez is ez az ideális felület.
Nagyobb aprítólyukak
Itt is lereszelheti a sajtot, ahogy a süteményekhez az almát, a tócsnihoz a krumplit vagy a salátához a répát, illetve a céklát is.
Durva lyukak
Ezt az oldalt sokan azért nem szeretik, mert nem egyszerű tisztítani. Pedig ideális a citromhéj, a fokhagyma, a szerecsendió lereszeléséhez! Sőt a megkeményedett barna cukrot is porrá apríthatja ezen az oldalon.
Szeletelőrések
A salátához az uborkát vagy a házi csipszhez a krumplit gyalulhatja le rajta, vagy legyárthatja rajta a szép vékony sajtszeleket, sajtforgácsokat a saláta tetejére.
+1: Az egész eszköz
A teljes eszköz szaggatásra is alkalmas: kekszsütéskor szép téglalapformát vághat ki vele a tésztából. (A reszelő alján lévő gumigyűrűt előtte távolítsa el.)
Borítókép: illusztráció