Óceán

2024.04.25. 19:00

Környezetünk védelmére különleges módon hívták fel a figyelmet a pásztói óvodában

A napokban tartották a Pásztó Városi Óvoda és Bölcsőde Hétpettyes Tagóvodájában a Föld napját, amely során az óceán világát keltették életre a gyerekek számára.

Nagy Orsolya

Szórakoztató élményben volt részük az apróságoknak

Fotó: Beküldött

Patriskov-Lőrincz Laura, a tagóvoda igazgatója elmondta portálunknak, Zöld Óvoda és Állatbarát Óvoda címmel is büszkélkedhetnek, így kiemelt szerepet tölt be az intézményben a zöld jeles napok megünneplése.

– Az előző évekhez hasonlóan, idén is nagy hangsúlyt kapott a Föld napja ünnepünk. Tornatermünket ez alkalomból óceánfenéknek rendeztük be, amelynek dekorációja Nagy Orsolya pedagógiai asszisztensünk keze munkáját dicséri. A dekoráció lenyűgöző látványt nyújtott a gyerekeknek, akik így közelebbről is megismerkedhettek az óceánok élővilágával. Emellett a kis búvárok óceán takarításban vehettek részt, amely során műanya flakonoktól és egyéb hulladéktól kellett megtisztítani az óceánt. Ezt követően pedig ki kellett szabadítani a hulladékba szorult vízi állatokat – idézte fel Patriskov-Lőrincz Laura.

Hozzátette: az óvoda célja, megalapozni és formálni a fenntartható fejlődés érdekében az óvodás kisgyermekeknek a környezettudatos magatartásukat, a környezetért felelős életvitelüket, valamint a környezetre figyelő és környezetgondos szokásaikat. A tagóvoda igazgatója kiemelte, fontos számukra a környezet szépítése is, így a Föld napján közösen ültettek a gyerekekkel virágpalántákat az intézmény udvarán, valamint virágládákba.

– A környezettel való „együttélésre” nevelés, magába foglalja annak védelmét is, egyben a környezet kultúrájának a közvetítését és átadását, ezeken keresztül pedig a teljes személyiség fejlesztését. A természetvédelem is nagy szerepet játszik a mindennapok során, amely által az állatok védelmére és az állatszerető attitűdre fektetjük a hangsúlyt. Fontos továbbá az a szemlélet is, miszerint, ha a környezetünket tisztán tartjuk és nem szemetelünk, akkor az állatok világa is élhetőbbé és tisztábbá válik – fogalmazott az igazgató.

További céljuk, a gyermekek szemléletformálása, kialakítva ezáltal a belső motivációt a cselekvő és fenntartható állatvédelemre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában