Nool.hu videó

2024.03.03. 10:27

Így népszerűsítették a mézfogyasztást Balassagyarmaton (videó)

Az Ipolyszakállosi Ipolyvölgye Méhész-Szervezet és a Palóctáj Méhész és Környezetvédő Egyesület 24. alkalommal kínált édes élményt a látogatóknak nemzetközi méhésztalálkozójával. A balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban megannyi program, kóstoló és kiállítás is várta az érdeklődőket. Körbejártuk a helyszínt!

Nool.hu

Mint arról beszámoltunk: az eseményen Borszéki Viktória, a 2023-as év Magyarország Mézkirálynője ismertette legfőbb feladatát. Eszerint egy éven keresztül minél szélesebb körben és minél szélesebb korosztályban meg kell ismertetnie a méz és egyéb méhészeti termékek egészségre gyakorolt jótékony hatásait, felhasználási lehetőségeit és sokszínűségét.

Emellett a Palóctáj Mézlovagrend tagjai lovaggá avatási ceremóniát is tartottak, melyen a 28 fős lovagrend idén három új taggal bővült. A rendezvény szakmai előadásokkal folytatódott, de egyebek mellett mézkóstoló- és vásár, eszközkiállítás, valamint szaktanácsadás is várta a látogatókat. 

Videós összeállításunkban láthatjátok a találkozó fő pillanatait:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában