Hirdetés

2024.05.29. 10:34

Mikor lehet szükségünk biztonsági cégre és hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

A biztonsági cégek sokat könnyíthetnek életünkön, hiszen rengeteg terhet képesek levenni a vállunkról. Szolgáltatások széles skáláját kínálják az otthonok és vállalkozások védelmére – csak a megfelelőt kell kiválasztanunk. Mutatunk pár tippet, mikor lehetnek segítségünkre, és hogyan találhatjuk meg az igényeinkhez leginkább illő választást!

PR cikk

Forrás: 123rf.com

Milyen esetekben lehet rá szükség?

Értékeit, ingatlanait mindenki szeretné biztonságban tudni, ahogy saját és szerettei testi épségét is. A biztonsági cégek különböző szolgáltatásaikkal pont ezeket szavatolják.

Otthoni biztonság

Ez az, ami talán a legtöbb embert érinti, épp ezért rengeteg biztonsági cég foglalkozik ezzel. Egy kamerát persze bárki vásárolhat, de a profi szakemberek pontosan tudják, az adott ingatlan védelmére mennyi és milyen típusú eszközre van szükség, azokat hogyan kell elhelyezni, karbantartani és működtetni. Sőt, arra is gondot fordítanak, hogy a kamerarendszer a jogszabályokat betartva működjön – ennek megfelelően tesznek ki tájékoztató táblákat és őrzik meg a kamerák felvételét.

Hasonlóan hatékony, széles körben elterjedt módszernek számít a riasztórendszer kiépítése – itt is fontos azonban, hogy a telepítést profikra bízzuk, a rendszer ugyanis csak így fogja üzembiztosan ellátni feladatát. Ma már bárki számára elérhető a távfelügyelettel felszerelt riasztó is, így akkor is biztonságban tudhatjuk ottnonunkat, ha épp elutazunk vagy attól távol tartózkodunk.

Vállalati biztonság

Egy vállalat értékeinek, dolgozóinak védelme kulcsfontosságú – épp ezért bízzák azt legtöbben biztonsági cégekre. A riasztó- és kamerarendszer kiépítésén túl beléptetőrendszert is telepíthetnek: ez a legelterjedtebb kártyás beléptetés mellett ma már QR-kóddal, sőt, az okoskamerák segítségével akár arcfelismeréssel is működhet.

A nagyobb irodaházak, több cég székhelyéül szolgáló telephelyek gyakran alkalmaznak portaszolgálatot, vagy biztonsági őri szolgálatot is, akár a többi védelmi rendszer kiegészítéseként is. Így egészen biztos, hogy illetéktelen személyek se éjjel, se nappal nem juthatnak be; de a képzett biztonsági őrök egyéb, váratlanul felmerülő helyzetek kezelésére is képesek.

Érték- és vagyonvédelem

Egy gyár vagy telephely gépeinek, eszközeinek, raktárainak védelme a hét minden napján, a nap 24 órájában komoly feladat – egy profi biztonsági cég azonban erre is képes. A megfelelő eszközök és a képzett személyzet nemcsak a külső veszélyektől képes védelmet nyújtani, de objektumon belül is szavatolja a rendet és a biztonságot; ráadásul segítenek a különböző tűzvédelmi és egyéb előírások betartásában is.

Rendezvényvédelem

Minél nagyobb az adott rendezvény, annál több dologra kell odafigyelni: be kell tartani az adott helyszín tűzvédelmi előírásait, biztosítani kell a megfelelő ki- és bejárást, gondoskodni kell arról, hogy illetéktelen behatolók ne zavarhassák meg az eseményt, és arról is, hogy a vendégek között se történjen semmilyen komoly összetűzés. A szakemberek nemcsak a résztvevők testi épségéért felelnek, de értékeinek védelméért is. Probléma esetén a biztonsági személyzet mindezek felett segít a helyszín biztosításában és biztonságos elhagyásában is.

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Igyekezzünk mindig az adott feladathoz, illetve az igényeinknek megfelelően választani a biztonsági cégek közül. Teljesen mások az elvárások egy családi ház és egy telephely; vagy épp egy születésnapi parti és egy többszáz fős céges rendezvény biztosításakor. Nézzünk utána a biztonsági cégeknek az interneten, majd szűkítsük le a listát azokra, akiknek van tapasztalatuk abban a szolgáltatásban, amire nekünk szükségünk van! Különösen hasznos, ha átböngésszük a cégek referenciáit – ha nem találunk ilyeneket a weboldalon, bátran kérjünk tőlük!

Érdeklődjünk ismerősöknél, barátoknál, szomszédoknál, vagy akár más cégeknél, ők melyik vállalat szolgáltatását vették igénybe! Ha elégedettek voltak, biztos ajánlani fogják nekünk is őket! Talán ettől is fontosabb, az adott cég rendelkezik-e minden engedéllyel és tanúsítvánnyal – erre szintén nyugodtan rákérdezhetünk!

Ha kellő időt szánunk a keresésre és meggondoltan választunk, nem kell többet aggódnunk értékeink és szeretteink, kollégáink biztonságáért. A nyugodt kikapcsolódás és az, hogy ennyivel is könnyebbé válik életünk, pedig valójában mindent pénzt megér!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában