Atlétika

2024.08.05. 11:54

Párizsban szurkoltak a legjobban a salgótarjáni kötődésű atléta szerint

Venyercsán Bence portálunknak is mesélt az olimpiai élményeiről.

Bakos László

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a salgótarjáni kötődésű Venyercsán Bence a 46. lett a párizsi olimpia 20 kilométeres gyalogló számában. A Honvéd atlétája portálunknak is mesélt az ötkarikás játékokról, először a kinti közegről kérdeztük.

Párizsban szurkoltak Venyercsán Bencének
Venyercsán Bence a férfi 20 kilométeres gyaloglás mezőnyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Trocadero téren
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

– A hangulat nagyon jó volt a versenyen, az eddigi olimpiai versenyeim közül itt voltak a leglelkesebbek a szurkolók. Le a kalappal előttük! – mesélte a harmadik olimpiáján szereplő gyalogló. A versenyről azonban már nem tudott ilyen örömmel nyilatkozni.

– Sajnos a verseny nagyon nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Féltávnál volt egy nagyobb lassulásom, amiből mire elkezdtem kijönni, már három figyelmeztetésem volt, ami a 20 kilométeres versenyszámban két perc időbüntetést jelent. Utána próbáltam összeszedni magam, de az utolsó három kör nagyon lassú lett sajnos – emlékezett vissza Bence. Összességében maradt benne hiányérzet, aminek hangot is adott.

– Csalódott vagyok, mert ennél sokkal többre vagyok képes az idei versenyeim alapján és sajnálom, hogy pont az olimpián teljesítettem a várakozásokon alul – összegzett a sportoló.

Atlétika, férfi gyaloglás, 20 km: 1. Brian Daniel Pintado (Ecuador) 1;18:55 óra. 2. Caio Bonfim (Brazília) 1;19:09. 3. Álvaro Martin (Spanyolország) 1;19:11 ... 44. Helebrandt Máté 1;27:17 ... 46. Venyercsán Bence 1;29:14.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!