Nemzetek Ligája

3 órája

Marco Rossi: nem cél a bunkerfoci, pontokat kell szereznünk

A magyar labdarúgó-válogatott ma este Bosznia-Hercegovina vendégeként lép pályára a Nemzetek Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. Bár a magyar csapat szövetségi kapitányának, Marco Rossinak változtatnia kell majd a kezdőcsapatán Dárdai Márton sérülése miatt, de mindenképpen három pontot akarnak szerezni Zenicán. A válogatott kapusa, Dibusz Dénes szerint a hiányzók ellenére is képesek lehetnek jó eredményt elérni az idegenbeli mérkőzésen.

MW

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (b) és Szoboszlai Dominik

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Tizennyolc fokos hőmérséklet fogadta a vasárnap délelőtt még Telkiben tréningező magyar csapatot Zenicán, ahol a sajtóeseményt megelőzően a játékosok pályabejárást tartottak a találkozó helyszínéül szolgáló Bilino Polje Stadionban. Különleges hangulatot adott az eseménynek, hogy a háttérben éppen müezzin hívta imára a híveket – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A rövid terepszemlét követően Dibusz Dénes azonnal megosztotta a tapasztalatait a pályáról.

Mindenki tudja a feladatát

A pálya füve szemmel láthatóan foltos volt, így minden bizonnyal a hétfő esti mérkőzésen is akadhatnak gondok majd a gyeppel. A Fradi kapusa azonban eloszlatta a kételyeket:

Tudtuk, hogy nem olyan körülmények fogadnak majd minket, mint a Puskás Arénában, de teljesen korrekt mérkőzést lehet játszani ebben a stadionban. A fókuszban a hétfői mérkőzés van, nem azzal foglalkozunk, hogy ez most egy régebbi vagy egy újabb stadion. Teljesen jó a talaja, nem lesz ezzel probléma

– felelte a Magyar Nemzet kérdésére a Ferencváros kapusa. Dibusz Dénes többek között arról is beszélt, hogy bő egy hónapja a Ferencvárossal a Borac Banja Luka ellen megtapasztalta, milyen nehéz Boszniában játszani, most is kemény meccsre számít.

Korábban valóban, a szurkolók az álmukból felkeltve is tudták, hogy áll fel a védelem belső hármasa. Az elmúlt időszakban sok változás volt ebben, de akárki kerül be, tudja a feladatát. Az előző két meccsen bebizonyítottuk, tudunk koncentráltan, összeszedetten, egymást kisegítve védekezni. Tehát azt a biztonságot meg tudja adni a hátsó alakzat, ami kell a csapatnak

– mondta Dibusz az előtte játszó védőkről. 

Nekem is van egy feladatom, amit a lehető legjobban szeretnék megoldani. A legfontosabb, hogy a csapat sikeres legyen, ehhez pedig hétfő este nagy lépést tudunk tenni

– tette hozzá a rutinos kapus, aki szerint „nincs hurráhangulat” a hollandok elleni bravúros 1–1-es döntetlen után, „senki nem repked három méterrel a talaj felett”. Hozzátette, pici csalódottság volt bennük, mert közel jártak egy „óriási eredmény” eléréséhez, de reálisan értékelve szerinte igazságos eredmény született. Hollandia ellen fényesen bevált a taktika, miszerint a magyar válogatott a saját térfelére visszahúzódva védekezett. A 70. mérkőzésével Sebes Gusztávot maga mögött hagyva a szövetségi kapitányok örökrangsorának második helyére kerülő Rossi azonban előrebocsátotta, hogy Boszniában a mieink nem csupán kontrára játszanak majd. 

Pontokat kell szerezni

A magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy tisztelik az ellenfelüket, de pontokat akarnak szerezni – olvasható az Origo oldalán.

A bosnyákok a második félidőben jól játszottak a németek ellen, akiknek tudtak problémát okozni. Ennek megfelelően tiszteljük következő ellenfelünket, de azért vagyunk itt, hogy pontot, pontokat szerezzünk

– kezdte Marco Rossi, aki hozzátette: képtelen úgy felkészíteni a csapatot, hogy az egy pont legyen a cél, hármat szeretne szerezni. Ezzel arra utalt, hogy a csoportharmadik pozícióért zajló versenyben jelenleg jobban áll Magyarország, amely akár egy döntetlennel is a bosnyákok előtt maradna az utolsó két játéknap előtt.

Nem kedvelem a bunkerfocit, de van, amikor az vezethet eredményre. Boszniában nem ez a cél, nem erre lehet számítani. Kiegyenlített meccset várok, mert ez a találkozó dönt arról, melyik gárdának lesz esélye a bennmaradásra

– jelentette ki a szövetségi kapitány, akinek a meccskezdésig megoldást kell találnia Dárdai pótlására, az azonban biztos, hogy ez nem Balogh Botond lesz, aki már a hollandok ellen sem állhatott az edző rendelkezésére. Zenicában hétfőn 20.45-kor az angol Anthony Taylor sípjelére kezdődik a bosnyák–magyar mérkőzés.

Labdarúgás, Nemzetek Ligája

Bosznia-Hercegovina–Magyarország 20.45

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!