Kerékpár

2 órája

Érmeket is szereztek a szezon végén a salgótarjáni kerékpárosok

Nemrég véget ért az országúti verseny szezon a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület kerékpárosai számára is.

Nool.hu

A közelmúlt versenyeiről a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület közösségi oldalán számoltak be. 

Az IPA Tisza-tó kerülő versenyt lényegében fegyveres rendvédelmi tagok részére rendezik meg. Az SHKE-t Forgó Tibor országúti szakosztályvezető képviselte a hideg, szitáló köd és nyálkás úton megrendezett megmérettetésen. A meglehetősen családi hangulatban a salgótarjáni abszolút a második, a master korcsoportban pedig az első helyet szerezte meg, emellett az IPA tagok bajnoka is lett, és még egy különdíjat is bezsebelt.

A beszámoló szerint másnap a nagy hagyományokkal rendelkező Üveghuta kupát rendezték meg, itt Frics Gyula képviselte a klubot, aki évek óta jó helyezést ér el a viadalon. Ezúttal a senior II-es korcsoportban 17:26-os idővel teljesítette az 5,3 kilométeres hegyi időfutamot. Elmondása szerint ez az idő kicsit elmaradt a tavalyitól, de így is felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Frics Gyula a napokban a Mészkőember hegyi időfutamon, Vácon is nyeregbe szállt. Pár soros beszámolójában azt írta, hogy a pálya gyors volt, némi lejtővel. Jó formában érezte magát, jó volt a pulzus is, a dobogóhoz azonban hiányzott 12 másodperc, és emiatt egy kicsit bosszús volt. Így a 6,8 kilométeres pályán elért 16:54-es időeredmény a férfi 51-60 éves korosztály hatodik helyére volt elegendő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában