Túra

2 órája

Kerékpárral fedezik fel az Ipoly környékének kincseit

A természet szerelmeseit október 12-én, szombaton kerékpártúrára várják az Ipoly térségében. A kerékpárosok a mintegy 38 kilométeres túra során az „Örökségeink Útján" Zöldúton fedezik fel a Ipoly túlpartjának kincseit.

Lukács Zsófia

– 2007 óta minden évben kerékpározunk a Sugárkankalin Turisztikai Egyesület szervezésében az "Örökségeink Útján" Zöldúton. Ebben az évben immár második alkalommal tekerünk, most elsősorban az Ipoly túloldalának kevésbé ismert természeti, kulturális, néprajzi kincseit fedezzük fel – ismertette Pásztor Ildikó, a túra szervezője.

kerékpár
A kerékpárosok felfedezik az Ipoly környékét
Forrás:  Shutterstock/Illusztráció

A kerékpárosok Drégelypalánkról indulnak

A határon átnyúló kerékpártúra  október 12-én, szombaton 9 órakor Drégelypalánkról indul, majd Bernecebaráti-Tésa-Ipolyvisk-Pereszlény-Ipolyság-Hont-Tsitári kápolna útvonalon közel 38 kilométeren át vezet. A programra regisztrálni az egyesületnél október 10-ig lehetséges, további információk a Sugárkankalin Turisztikai Egyesület közösségi oldalán olvashatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában