Atlétika

4 órája

Közel kétszázan atletizáltak a balassagyarmati pályán

A tavaly átadott balassagyarmati atlétikái pályán rendezték meg az U10-es és U12-es korcsoport regionális csapatbajnokságát.

Bakos László

A balassagyarmati versenyen egymásért is küzdöttek a csapattagok

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

A Salgótarjáni Atlétikai Club hét éve működik együtt a balassagyarmati Dózsa György Általános Iskolával, aminek köszönhetően széles utánpótlás bázist építettek ki, és csatlakoztak a Kölyökből Atléta programhoz. Ennek keretében megkapták a lehetőséget arra, hogy a régió csapatbajnokságát megrendezhessék. Mivel a vármegyeszékhelyen nincs erre alkalmas létesítmény, egyértelmű volt, hogy Balassagyarmatra viszik a megmérettetést.

A futószámokban is találkozhattunk a salgótarjáni és a balassagyarmati atlétapalántákkal
A futószámokban is találkozhattunk a salgótarjáni és a balassagyarmati atlétapalántákkal
Fotó: B.L. / Forrás: Nool

Mindkét korcsoportban 12 darab nyolcfős csapat jelent meg, így közel kétszáz versenyzőt mértek le öt, illetve hat versenyszámban. A SAC a salgótarjáni és balassagyarmati bázisára támaszkodva összesen öt csapatot állított ki, mind a negyven fiatal kitett magáért, bizonyítva, hogy a megyében adott a jó utánpótlás. Rajtuk kívül az FTC, a Gödöllő, a Csepel, a Dunakeszi, a Ráckeve és az Albertirsa legjobbjai mérték össze tudásukat.

A gyerekeknek váltófutásban, ugró és dobó számokban, valamint egy hosszabb futásban is meg kellett mutatniuk, mire képesek, és a csapateredmények számítottak a végelszámolásba. Az eredményhirdetés viszont csak jelképes volt, hisz sorrendet – az egyéni versenyektől eltérően – nem hirdettek, mert a csapatszellem ápolása fontosabb volt. 

A balassagyarmati és a salgótarjáni diákok is remekeltek

Az edzők viszont megkapták a részletes jegyzőkönyveket, amiket elemezhettek. Ezekből kiderül, hogy a kisebbeknél a balassagyarmati, a nagyobbaknál a salgótarjáni csoport volt a jobb nógrádi alakulat, és a képzeletbeli dobogóra is felállhattak.

A létesítmény eddigi legnagyobb rendezvényén a szervezők közé becsatlakoztak a Vitalitás SE kalapácsvetői is, többek között az U20-as vb-ezüstérmes Imre Roland is mérte az egyes dobásokat.

Az U12-esekre még vár idén egy régiós verseny, az egyéni számokban november 9-én, Dunakesziben versenyezhetnek a dobogós helyekért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában