Kosárlabda

2 órája

Nem szakadt meg a rossz sorozat, ismét vereséggel rajtolt az SKSE

A tavalyi és a tavalyelőtti évekhez hasonlóan ismét a Debrecen ellen vívhatta meg az új szezon első mérkőzését a nógrádi csapat. Egy évvel ezelőtt egy viszonylag sima cívisvárosi zakó adta meg az alaphangot a szezonra, de azt megelőzően sem sikerült legyőzni a hajdúságiakat.

Szabó Péter

Az azóta jócskán megfiatalodott együttes most mindenképp a győzelem reményével kelt útra vasárnap délelőtt. A nyáron a csapathoz érkező Tyler Stewart időelőtti kényszerű távozása miatt a Salgótarján ugyan gyorsan tudott új játékost igazolni Antrell Charlton személyében, aki ezen a mérkőzésen még nem tudott pályára lépni.

kosárlabda, SKSE
Idén is vereséggel indult az SKSE (fehérben) bajnoki rajta 
Fotó: SzD / Forrás: Archív fotó | Nool.hu

Csak egy negyedben volt partiban az SKSE debreceni ellenfelével szemben

Kisebb technikai probléma miatt közel 20 perces késéssel indult csak útjára indulni a játékszer. Gyors hazai kosárral indult a meccs, amire Kalassai két triplával válaszolt, aki a hat pont mellé gyorsan be is gyűjtött két hibát is. Támadó- és védőszekcióban is jól működött a vendégek lepattanószerzése, Kazy pontos ziccerei is megadták a jó alaphangot. A hazaikat kapaszkodtak az eredmény után, így végül tíz perc játék után kétpontos vendégelőny mutatott a kijelző. (16-18).

A második felvonásban aztán erőre kaptak a hazai is, és négy perc elteltével újra magukhoz vették a vezetést. Dániel Péter két időkéréssel is megpróbálta rendezni a piros-feketék sorait, de erőfeszítéseket nem sok siker koronázta. A DEAC remek védekezésre nem volt ellenszer, húsz perc játék után már tetemesebb volt Cserényiék hátránya (37-29).

Fordulást követően a láthatóan szigorúbb védekezésre váltó tarjániak taktikája továbbra sem hozta meg a várt eredmény. Kalassai hármasára gyorsan érkeztek a hazai válaszok, így három perc elteltével már kétszámjegyű volt a különbség az együttesek között. Tovább növelte a Dánielék gondját, hogy a tarján legponterősebb játékosa megkapta negyedik faultját is, így őt rövid időre ki is kellett venni a játékból. A szabálytalan védekezések miatt mindkét gyorsan begyűjtött az öt-öt csapatszemélyit, így a negyed második fele a büntetődobások jegyében telt. Az egyetemi csapat már 15 ponttal is vezetett a harmadik játékrészben, ezt a negyed végére végül sikerült 10 ponton belülire menteni Hargitaiéknak (56-47).

Az utolsó felvonásban tovább tartott a csapatok hektikus játéka, mindkét oldalon hibát hibára halmoztak a pályán lévő játékosok. Időkéréseikkel az edzők sem tudtak tüzet csiholni játékosaikba. A sor hibával tarkított összecsapáson végül a hazaiaknak jött ki jobban a lépés, az utolsó 10 perc kritikán aluli játéka – 8 dobott pont – végleg megpecsételte Karanfilovskiék sorsát.

NB I/B, Piros csoport, 1. forduló: DEAC U23 – Salgótarjáni KSE 77-55 (16-18, 21-11, 19-18, 21-8)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában