Tájfutás

2 órája

Aranyat hozott Kalocsáról a salgótarjáni szenior tájfutó

A Kalocsa SE rendezésében Ágasegyháza-Platter erdő adott otthont az idei országos, nemzetközi részvételű kétfutamos Kalocsa kupa ranglistaversenynek, melyet a néhány éve elhunyt tájfutó, versenyrendező, Dénes Ildikó emlékére bonyolítottak le.

Nool.hu

Többek előtt már ismert lehetett a verseny terepe, hisz két évvel ezt megelőzően itt rendezték meg az országos egyéni középtávú bajnokságot. Mindezek ellenére az igen változatos homokbuckás, ligetes, borókás alföldi terep ezúttal is komoly fizikai és tájékozódási feladat elé állította a versenyre benevezett több mint kettőszáz korosztályos tájfutót.

Kovács József aranyat szerzett a szenior korcsoportban
Kovács József aranyat szerzett a szenior korcsoportban
Forrás: Beküldött fotó

Vármegyénkből a Salgótarjáni Dornyay SE, illetve a Balassagyarmati Balassi BKSE fél tucat versenyzője állt rajhoz, mindkettő, vagy csak egy-egy futamot bevállalva az alföldi versenyen.

Közülük szenioroknál korosztályában az első futamban a Dornyay versenyzője, Kovács József a második helyen ért célba, majd másnap a hosszútávú futamban magabiztos elsőséget szerezve összetettben is az első helyen végzett.

Kalocsa kupa eredmények.
F65A kategória (9 induló): 1. Kovács József (I. futam 2., II futam 1.) 114:50 perc. N40A (10): 5. Paskuj Mátyásné Erzsébet (7., 4.) 127:49. F45A (13): I. futam: 5. Babka Miklós 100:40. Nyílt technikás (23): I. futam: 19. Józsa Dóra (valamennyien Dornyay) 92:54. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában