Atlétika

2024.08.20. 12:50

Kiváló balassagyarmati atléta is ott lesz az U20-as világbajnokságon

Imre Roland, a Vitalitás SE többszörös bajnoka, válogatottja hamarosan Peruban léphet dobókörbe, jelenleg már a tatai edzőtáborban készül.

Bakos László

Az esztendő legrangosabb utánpótlás-világversenyét, az U20-as világbajnokságot augusztus 27-31. között a perui Limában rendezik – a nevezések lezárulta után immáron hivatalos, nem kevesebb, mint húsz tehetségünk vehet rajta részt. Mindez azért is nagy szó, mert a szövetség a vb-szinthez a legtöbb versenyszámban saját szintet rendelt hozzá.

A kiváló balassagyarmati atléta, Imre Roland már Tatán készül a vb-re
A kiváló balassagyarmati atléta, Imre Roland már Tatán készül a vb-re
Fotó: B.L. / Forrás: Nool.hu

A keretben ott van a Vitalitás SE kalapácsvetője, Imre Roland is. Fábián Gábor tanítványa idén már szerepelt az U20-as válogatottban, pár hete pedig ezüstéremmel és klubcsúccsal tért haza a korosztályos bajnokságról.

– Már az előző héten lejjebb vettük a dobások számát és nem is dolgozok akkora súlyokkal, valamint a nehezített szeres dobásoknak is vége. Ezen a héten a tatai edzőtáborban készülünk, ahol az utolsó simításokat végezzük. A célom, hogy a lehető legjobb formámat hozzam Peruban, szeretnék a legjobb nyolc dobó között végezni. Kíváncsian várom, hogy az ottani időjárás és az időeltolódás mit hoz ki belőlem és az ellenfelekből – mesélte portálunknak a dobó. 

Rolandnak nem ismeretlen a címeres mez, korábban a korosztályos (U18) Európa-bajnokságon is részt vett Jeruzsálemben, ötször szerepelt válogatott viadalon, illetve eddigi legnagyobb eredménye, hogy a franciaországi Gymnasiade-n a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Népes csapat utazik Peruba

Scherer Tamás, a Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás-referense a szövetség honlapjának azt nyilatkozta, hogy az atléták kvalifikációja önmagában is kiemelt figyelmet érdemel

– Meglepően sokan teljesítették a kemény szinteket. Ne felejtsük, egy nagyon kemény világbajnokságról beszélünk, amelyre bevallom, nem számítottunk azzal, hogy ilyen nagy küldöttséggel utazhatunk. De a fiatalok bizonyítottak, elég csak azt mondani, hogy tízen a korosztály világranglistáján ott vannak a közvetlen élmezőnyben. Fontosnak tartjuk, hogy az edzői csapatban ott lehessen a helyszínen, akinek a versenyzője reális esélyekkel harcolhat a legjobb helyekért. A két rövid váltóra is leadtunk a nevezésünket, amennyiben úgy alakul, a kint lévő sportolóikból állíthatóak össze a csapatok, adott esetben megragadjuk ezt a lehetőséget. Bizakodóak vagyunk, hiszen kétségkívül szépreményű tehetségekkel megyünk majd – nyilatkozta a referens.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában