Labdarúgás

2024.08.25. 14:36

Kiesett a Magyar Kupából az SBTC

A MOL Magyar Kupa 2. fordulójában a Salgótarjáni BTC együttese a Putnok csapatát fogadta szombaton délután a Szojka Ferenc Stadionban.

Langa Attila

A kezdőrúgást követően magához ragadta a kezdeményezést a hazai gárda, akik az első játékrészben rengeteg helyzetet dolgoztak ki, de ezek kihasználatlanok maradtak, míg a vendégek egy egyéni hibát kihasználva vezetést szereztek. Az első félidőben ezt leszámítva, egy szabadrúgásból tudtak veszélyeztetni, amelyet Szalay bravúrral hárított.
A fordulás után kiegyenlített lett a mezőnyjáték, több helyzet is kialakult a kapuk előtt, de egyik csapat sem tudott betalálni, így egy gólos vendég sikerrel zárult az összecsapás.
A hazaiak vezetőedzője próbált több lehetőséget adni azoknak, akik a bajnokságban kevesebb játékpercet kaptak, így bizonyíthatták, hogy lehet rájuk is számítani a jövőben. A drukkerek elismerően vélekedtek a fekete-fehér gárda játékosairól, hiszen a játék képe alapján akár a győzelmet is megszerezhették volna, de ismét bebizonyosodott az örök „törvény”, hogy a focit gólra játsszák.
Az SBTC szerdán hazai pályán fogadja bajnoki mérkőzésen a Kisvárda II. együttesét, akik ellen szeretnének újabb bajnoki pontokat szerezni.

MOL Magyar Kupa, 2. forduló:
SBTC – Putnok FC 0–1 (0–1)
Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 270 néző. Vezette: Horváth P. (Ring K., Kovács Á.).
SBTC: Szalay – Klajban, Héjjas, Kálmán, Farkas, Boros (Köböl, 46.), Mátyás, Csutora (Nagy, 46.), Molnár (Ujhelyi, 60.), Horváth M. (Filkor B., 70.), Kecskés (Filkor M., 26.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.
Putnok FC: Perehanec – Nemes, Végső, Mrva (Tordai, 46.), Korbély, Máris, Nagy, Kercsó, Jónyer (Bán, 71.), Lőrincz (Galacs, 46.), Pócsik (Boros, 60.). Vezetőedző: Szala Ákos.
Gl.: Máris (26.). Sárga lap: Mátyás, ill. Mrva, Máris, Kercsó, Bán.
Sebestyén Szilárd: – Számunkra értékes mérkőzést játszottunk. Az történt a pályán, amit szerettünk volna, átadtuk a területet az ellenfélnek, és volt néhány veszélyes támadásunk. Több olyan játékosunk is szerepelt ma, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak, és bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Gratulálok a csapatnak, és a Putnoknak is a továbbjutáshoz!
Szala Ákos: – Nem játszottunk jól a mérkőzésen, sőt inkább rosszul. Pontatlanok voltunk és túl sok érintőből játszottunk. Nem dicsértem meg a mai teljesítményért a játékosaim, de az összecsapás fő célja a továbbjutás volt. A mai napból kizárólag azt kell továbbvigyük a jövőbe, hogy nyertünk. Az elmúlt öt meccsen szereztünk egy döntetlen mellett négy győzelmet. Eredmények szempontjából kezdünk úgy kinézni, ahogy nekünk ki kell néznünk. A csapatjátékunk hektikus, de dolgozunk azon, hogy az eredményességet azzal a játékkal érjük el, ami minket jellemez.

A nógrádi csapatok közül már csak a Karancslapujtő csapatának van esélye tovább képviselni a vármegyét a MOL Magyar Kupában, akik a Tiszafüred együttesét látják vendégül ma 16.30 órától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában