Rali

2024.07.31. 13:54

Vincze Ferenc elégedett a Róma Ralin nyújtott teljesítményükkel, de van benne hiányérzet

Mint arról portálunk már beszámolt: a szécsényi Vincze Ferenc kétszeres magyar bajnok raliversenyző Németh Gergellyel, a Német Motorsport navigátorával az oldalán a pontszerző 13. helyen zárta az European Rally Championship (ERC) sorozat ötödik futamát, a Rally di Roma Capitale versenyét. Vincze Ferenc portálunknak értékelte a Róma Ralin nyújtott teljesítményüket.

Lászlók Judit

A szécsényi raliversenyző kilenc hónap kihagyás után idén először ülhetett versenyautóba Rómában, ahol Németh Gergellyel és a tavalyi Skoda Fabia evóval állt rajthoz. Ráadásul Vincze Ferencnek egyben ez volt az első külföldi ERC versenye is. Mindezek ellenére pontszerző 13. helyen kezdhette meg a nemzetközi szereplését.

Vincze Ferenc Rómában szerepelt
Vincze Ferenc Rómában szerepelt
Forrás: Facebook

– Nagyon nehéz versenyen vagyunk túl. Óriási melegben, kőkemény szakaszokon autóztunk, és elképesztően erős mezőnyben kellett helytállnunk úgy, hogy sok idő nem volt felvenni a ritmust a hosszú kihagyás után – mondta Vincze Ferenc. Hozzátette: – Alapvetően elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, viszont egy kis hiányérzet maradt bennünk. A futam elején még én is kicsit darabosan vezettem és érződött a kilométerhiány, de úgy gondolom, ahogy haladtunk előre, úgy tudtam ezt levetkőzni és újra formába lendülni. Sajnos rögtön az első napon egy fékprobléma nehezítette az életünket, ugyanis a hosszú szakaszon beesett a fékpedál, a pálya utolsó részén már szinte csak a kézifékkel tudtunk lassulni, így elég sok értékes másodpercet elveszítettünk. A csapat ugyan megpróbálta orvosolni a problémát, emiatt a második körben már jobb volt a helyzet, de ott sem volt minden tökéletes.

A kvalifikációt a 17. helyen zárták Vincze Ferencék

A nehézségek ellenére azonban sikerült a szombati kvalifikációt a 17. helyen zárniuk. Vincze Ferenc elmondta, bár vasárnap jól kezdtek, a hosszú szakaszt nekik kivették az első körben, a másodikban pedig ismét előjött a szombati fékprobléma. Mindez továbbra is befolyásolta a tempójukat, így még több időt vesztettek el. Vasárnap ugyan az utolsó körben kétszer is befértek a legjobb tíz közé, végül a 13. helyen zárták a Róma Ralit.

Értékes pontokat gyűjtöttek a Róma Ralin

– Nem lehetünk elégedetlenek, hiszen hiba nélkül, karcmentes autóval teljesítettük életünk első külföldi ERC-futamát, és úgy gondolom, hogy az elért eredmény miatt sem kell szégyenkeznünk. Természetesen szerettünk volna előrébb végezni, de nem feltétlenül a helyezés volt számunkra a lényeg, hiszen az a mezőny erősségétől és létszámától függ. Emellett figyelembe kell venni, hogy ez most egészen extrém erős mezőny volt, amit az eredmények is tükröznek. Látható, hogy hasonló időkkel és tempóval a korábbi években a legjobb tíz között lehetett végezni, most azonban ehhez mindez már nem volt elég – fogalmazott Vincze Ferenc.

Hozzátette: – A lényeg számunkra az volt, hogy mekkora a lemaradásunk az éllovashoz képest. A hiányérzet pedig abból fakad, hogy ezt most egészen pontosan nem tudtuk megmérni amiatt, hogy hátráltattak bennünket a már említett nehézségek. Ezért nem tudjuk, hogy pontosan mennyivel lehettünk volna közelebb, ha minden rendben van technikai fronton, de ebben a hétben számunkra most ennyi volt. Boldogok vagyunk amiatt, hogy célba értünk, teljesítettük a versenyt és helytálltunk egy ennyire erős mezőnyben.

Ahogy korábban is, Vincze Ferenc ezúttal is megerősítette portálunknak, hogy ebben a szezonban még szeretnének rajthoz állni az Európa-bajnokságon, az viszont egyelőre kérdéses, hogy melyik versenyen lesz majd erre lehetőségük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában