Rali

2024.07.29. 18:44

Vincze Ferenc pontszerző helyen zárt a Róma Ralin

A szécsényi Vincze Ferenc kétszeres magyar bajnok raliversenyző a múlt hétvégén az European Rally Championship (ERC) sorozat ötödik futamán, a Rally di Roma Capitale versenyzett Németh Gergellyel, a Német Motorsport navigátorával az oldalán. Bár a párost kisebb-nagyobb hibák hátráltatták a verseny során, Vincze Ferencnek és navigátorának így is sikerült a pontszerző 13. helyen zárniuk.

Lászlók Judit

„Pontszerző helyen zártuk a Róma Ralit” – ismertette Vincze Ferenc a Facebook-oldalán. Hozzátette: „Iszonyatosan kemény verseny volt, szerencsére nagyobb hiba nélkül teljesítettük, itt vagyunk a célban, és az ERC-értékelés 13. helyén zártunk ebben az elképesztően erős mezőnyben. Ez a napunk sem volt tiszta, a fékproblémánk ezúttal is elvett jó pár másodpercet, de az utolsó körben kétszer is sikerült Top10-es időeredményt autózni, és a többiekhez képest tovább gyorsulni.”

Vincze Ferenc a pontszerző 13. helyen zárt
Vincze Ferenc a pontszerző 13. helyen zárt
Forrás: Facebook

A szécsényi raliversenyzőnek ez volt élete első külföldi ERC-futama.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában