Jótékonyság

2024.07.20. 06:30

Jótékonysági koncerten gyűlt a pénz a karancsaljai focipálya felújítására

Az A Szövetség Alapítvány szervezésében idén első alkalommal rendezték meg a Karancs-völgye Jótékonysági Koncertet a közelmúltban Karancsalján. Az eseményen több mint százezer forint támogatást sikerült összegyűjtenie a szervezetnek, amelyet jótékonysági célból a helyi sportpálya védőhálóinak felújítására fordítanak.

Sipos Nina Vivien

Az első Karancs-völgye Jótékonysági Koncerten és a Dankó Pista emlékkoncerten számos tehetséges előadó és együttes lépett színpadra a közelmúltban Karancsalján, többek között Bohács István előadóművész, Forgács Erzsébet nótaénekes, a Nyárutó Nyugdíjas Klub, a Kiskút Néptánccsoport, a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola Karancsaljai Tagintézményének növendékei, a Dobroda Hagyományőrző Együttes, a karancskeszi és karancsaljai gyermek néptánccsoportok, továbbá a karancskeszi gyermek furulyaegyüttes. Mindemellett táncház is volt kicsiknek és nagyoknak egyaránt, míg a talpalávalót Hrúz Dénes és Lenkó Péter biztosította a helyszínen.

A Karancs-völgye Jótékonysági Koncerten számos tehetséges előadó és együttes lépett fel.
A Karancs-völgye Jótékonysági Koncerten számos tehetséges előadó és együttes lépett fel.
Fotó: Tóth-Beeri Szilvia / Forrás: Tóth-Beeri Szilvia

Több mint százezer forint gyűjt össze a jótékonysági koncerten

– Nagy sikert arattunk a telt házas jótékonysági koncerttel, melynek teljes bevételét a karancsaljai focipálya felújítására ajánlottunk fel, hogy fiatal sportolóink megfelelő körülmények között tudjanak felkészülni a versenyekre – tájékoztatta hírportálunkat Tóth-Beeri Szilvia, az A Szövetség Alapítvány elnöke.

Hozzátette: a rendezvényen összegyűlt támogatói jegyek bevétele összesen 113 ezer forint, amelyet teljes egészében a helyi sportpálya védőhálóinak felújítására fordítana  a szervezet, azonban még körülbelül 200 ezer forintra lenne szükség a háló megvásárlásához. A kuratórium vezetője kéri a vállalkozókat, a magánszemélyeket és minden ez ügyben érdekelt sportkedvelő személyt, hogy támogassa és segítse adományával a karancsaljai gyermekek sportolási lehetőségeit. 

A szervezet szívesen fogad támogatásokat, így aki pénzbeli hozzájárulásával segítené a sportpálya mielőbbi felújítását, az Facebook-üzenetben felkeresheti Tóth-Beeri Szilviát, illetve a következő bankszámla számra utalhat: 11741000-25822670. A címzett az A Szövetség Alapítvány. A közleményben a SPORTPÁLYA szót kérik feltüntetni.

Edzőparkot is létesítenek pályázati forrásból

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a karancsaljai székhelyű szervezet célkitűzései között prioritásként szerepel a lakosság egészségvédelme, az egészséges életmód filozófiájának minél szélesebb körben való elterjesztése, továbbá a sport, a testmozgás fontosságára való figyelemfelhívás. Ennek érdekében a kuratórium a Pro Filii Alapítvány pályázatának keretében létesítene a község területén egy kültéri edzőparkot, amelyre a kérelmet már be is nyújtották nemrégiben. 

Pozitív elbírálás esetén 4,8 millió forintból létesülhet meg a játszópark, amelyet az óvodás és iskolás korú gyerekek is használhatnának a mindennapos testnevelés órák keretében. Emellett a helyi művelődési házban folyó tornák új helyszínéül is szolgálhat a sportpark, illetve a településen lévő rendezvényeken, a különböző egészségmegőrző programokon is bátran használhatják majd a lakosok.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában