Atlétika

2024.07.11. 11:24

Újabb olimpiai kvótát szerzett a salgótarjáni kötődésű gyalogló

Venyercsán Bence már a harmadik olimpiájára készül.

Nool.hu

Mint arról korábban beszámoltunk: a sportággal Salgótarjánban ismerkedő Venyercsán Bence Törökországban kvótát szerzett az idei ötkarikás játékokra, Récsei Ritával a magyar maratoni távú vegyes váltónak váltották meg a repülőjegyet. Nemrég az is kiderült, hogy a sportággal Salgótarjánban ismerkedő atléta a 20 kilométeres ranglistás helyezése alapján egyéniben is kvótát szerzett.

A gyalogló Törökországban kvótát szerzett az idei ötkarikás játékokra
A gyalogló Törökországban kvótát szerzett az idei ötkarikás játékokra
Forrás: Facebook

Bencét az olimpia előtti programjáról kérdeztük.

– Jelenleg egy háromhetes magaslati edzőtáborban vagyok Sierra Nevadában, Spanyolországban. Utána pár napot otthon töltök, és valószínűleg július legvégén utazunk majd Párizsba. Augusztus 1-jén reggel 7 óra 30 perckor lesz a férfi 20 kilométeres gyaloglás rajtja, ahol biztosan ott leszek. A váltós helyem így most kérdéses, valószínűleg ott tartalék leszek, de az atlétikai szövetség vezetősége dönt róla majd valamikor – mesélte a gyalogló, aki nemrég a római Európa-bajnokságon is a magyar címeres mezben versenyezhetett.

Venyercsán Bence legnagyobb nemzetközi szereplései

Olimpia
Rio 2016: 50 km, 44. hely
Tokyo 2020: 50 km, 20. hely

Világbajnokság
Doha 2019: 50 km, 26. hely
Budapest 2023: 35 km, 30. hely

Európa-bajnokság
Berlin 2018: 50 km, 13. hely
München 2022: 35 km, 14. hely
Róma 2024: 20 km, 20. hely

Édesapja volt a példa

Mint arról korábban is írtunk: a nógrádi kötődésű sportoló az atlétikával, és ezen belül a gyaloglással Salgótarjánban ismerkedett meg. Minden ott kezdődött el, hogy apukáját (a többszörös Eb- és vb-győztes vesetranszplantált gyalogló, Venyercsán László) elkísérte edzéseire a salgótarjáni salakos pályákra. Bence szerint a teljesítménytúrák is sokat számítottak a sport megszerettetésében, ami akkor nyilván szórakozás, hétvégi program volt, de ott szembesült először hosszabb távolságokkal, ahogy hegyről hegyre túráztak a Salgótarján környéki erdőkben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában