Labdarúgás

2024.07.18. 13:49

Ezüstéremig jutott a Bánk Dalnoki Akadémia csapata

A vármegyei I osztály 2023/24-es bajnoki szezon ezüstérmesének vezetőedzőjét kérdeztük a csapatának teljesítményéről.

Nool.hu

A Bánk Dalnoki Akadémia ezüstérmes csapata

Fotó: Beküldött

Kárpáti Zoltánnal, a vármegyei I. osztályban ezüstérmes Bánk-Dalnoki Akadémia csapatának vezetőedzője is elmondta gondolatait.
– Mennyire elégedett a szezonban elért helyezésükkel és a mutatott játékukkal, valamint ezek fényében értékelné a csapat teljesítményét?
– Télen érkeztem a csapathoz, amikor a harmadik helyen álltunk, jelentős ponthátrányban az éllovas Lapujtőhöz képest és a sarkunkban az Építők csapatával, végül pedig sikerült magabiztosan megszerezni az ezüstérmet. Volt egy pillanat a rájátszásban, amikor még az arany is elérhető közelségbe került, így azt gondolom elégedettek lehetünk a csapatunk fejlődési ívével az eredményesség terén. Viszont van bennünk egy fajta rossz szájíz is, mivel az osztályozót nem sikerült megugrani, de ugye ott az egyik, ha nem a legerősebb csapatot kaptuk ellenfélül, így nem lehetünk teljesen elégedettek. Ettől függetlenül játékban sokat léptünk előre és egyénileg is sokat fejlődtek a játékosok.
– Kik segítették a gárda munkáját, mely játékosokat tudná kiemelni?
–  Nem szeretek külön kiemelni senkit, de az mindenképp meg kell említenem, hogy a tengelyben játszó három tapasztalt játékosunk Hajdú, Kozma és Kiss Karcsi komoly fazont szabtak a csapatnak. 
– Mikor kezdik meg a felkészülést csapatával a következő szezonra, lesznek változások a játékoskeretben?
–  Mivel a keret nagy része kicserélődött már egyéni edzésterv alapján készülnek a játékosok, mert muszáj is lesz minél előbb tökéletes fizikai állapotba kerülni, hogy utána tudjunk dolgozni a csapat taktikai elemeken mivel egy új keret esetében ez sokkal több időt vesz igénybe.
– Milyen célkitűzéssel vágnak neki a pontvadászatnak?
– A keret kialakítását Torják István ügyvezető alelnök úr intézi, az én feladatom a csapat felkészítése az előttünk álló idényre, amely nem könnyű, hiszen a vezetők a bajnoki címet, a vármegyei kupa megnyerését és az NB3-as tagság kivívását tűzték ki célul. Bajnokságot a legnehezebb nyerni, mindennek klappolnia kell, hogy összejöjjön. Bent maradni mindig könnyebb, mint bajnoki címet szerezni.
 

2.     BÁNK-DA    28    19    4    5    95-41    61

A bánki együttes osztályozó párharcot is vívhatott, mivel a bajnok Silver Tüzép Karancslapujtő csapata nem vállalta a magasabb osztályt, így lehetősége adódott a Bánk gárdájának megküzdeni a harmadosztályért, amely párharcban alulmaradtak a Gyula csapatával szemben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában