Atlétika

2024.06.19. 16:55

Két nógrádi atléta is bekerült a válogatott keretbe

Az U20-as válogatott Csehországban szerepel a hétvégén. A keretbe két nógrádi atléta is bekerült.

Bakos László

Puskás Bálint (SAC) először lesz válogatott

Forrás: Nool.hu

Fotó: Bakos László

Szombaton a csehországi Brnoban szerepel az U20-as válogatott, a mezőny tagjai között a helyieken és a nógrádi atlétákkal szereplő magyarokon kívül ott lesznek a horvátok, a lengyelek és a szlovákok legjobbjai is.

Imre Roland (Vitalitás SE) sok sikert hozott már a nógrádi atlétika számára
Imre Roland (Vitalitás SE) sok sikert hozott már a nógrádi atlétika számára
Fotó: Bakos László / Forrás: Nool.hu

A balassagyarmati Vitalitás SE kalapácsvetőjének, Imre Rolandnak már nem lesz ismeretlen a címeres mez, hiszen már többször is bekerült a válogatottba. Fábián Gábor tanítványa jelenleg 72,36 méterrel második az országos ranglistán.

– Az eddigi évem tanulásban voltak gazdagok, így versenyekben nem annyira tartalmas. Az érettségi miatt ugyanis sok időm elment a tanulásra, valamint sajnos nagyon kevés korosztályos versenyt rendeznek, ebben az évben eddig csak a téli dobó bajnokságon versenyeztem és egy válogatott felmérőn vettem részt – mesélte Roland, aki a válogatottal viszonylag többször szerepelt már. A korosztályos (U18) Európa-bajnokságon is részt vett Jeruzsálemben, ez lesz a negyedik válogatott viadala, illetve eddigi legnagyobb eredménye, hogy a franciaországi Gymnasiade-n a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

– A hétvégi verseny lesz a második megmérettetésem ebben az évben, a célom az egyéni csúcsom megdöntése lesz. Fontos szerepe lesz a dobásom távolságának, ugyanis ez mutatja meg, milyen szinten tartunk és mennyit kell még fejlődni a korosztályos világbajnokságig – vázolta terveit a dobó.

A nógrádi magasugrónak ez lesz az első válogatott szereplése

A Salgótarjáni Atlétikai Club magasugrójának, Puskás Bálintnak ez lesz az első válogatott szereplése. Edzője, Pálfalvai Zoltán jelenleg gyengélkedik, így Gibicsár István segít a felkészülésében. Az ugró kicsit több, mint másfél éve atletizál, jelenleg ő is második az országos ranglistán, 190 centivel.

– Akkor döntöttem el, hogy komolyan szeretnék foglalkozni a magasugrással, amikor 2023 októberében megnyertünk az országos diákolimpiai döntőt a Bolyai csapatával. Ez volt vízválasztó esemény, ezután kezdtem el heti ötször járni edzésre – mesélte az idén fiatalabb évjáratot képviselő U20-as atléta, aki régóta szemezett már a válogatott címerrel.

– Nagyon szerettem volna a válogatotthoz csatlakozni, viszont mivel a fedett pályás versenyek óta nem ugrottam 185 felett, ezért azt hittem, nem hívnak meg, így nagyon meglepődtem, és örültem neki, amikor megtudtam, hogy utazhatok Csehországba. Boldog lennék, ha újra el tudnám érni az egyéni csúcsomat, viszont a célom, hogy ezen még javítsak is, hiszen február óta rengeteg edzésem volt, illetve sok versenytapasztalatot is szereztem – vázolta terveit a fedett pályás bajnokságon bronzérmes ugró.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában